Ekologisk probiotisk hudvård. Sydafrikanska Esse gör fantastisk hudvård späckad med probiotika, som stöttar hudens egen bakterieflora. Det är dyra produkter men otroligt effektiva och med höga halter av ekologiska ingredienser och certifierade enligt Ecocert. Min kompis Sofia har testat denna och med detta korta men väldigt positiva betyg tänkte jag också testa krämen – lovar att uppdatera recensionen med mina tankar.

 

Esse, Nourish Moisturiser For Sensitive Skin, 50 ml, 599 kronor. 

En vit, silkeslen kräm med en lätt doft av vanilj, som kommer i en brun glasburk med skruvlock. Esses ”Nourish moisturiser” ingår i en serie för känslig hud innehållande både prebiotika och probiotika, och är framtagen för att stärka hudens barriärfunktion.

Den här krämen är en dröm att applicera. Den går snabbt in i huden utan att lämna någon hinna, och huden blir fantastiskt mjuk, len och följsam.

Jag har under testperioden inte haft några problem med plitor, hormonfinnar eller liknande inflammationer. Huden har känts balanserad och väl återfuktad. Finns inget negativt att säga om den här produkten. Rekommenderas varmt. Betyg: 5. 

 

Läs mer: 

• Recension av fantastiskt serum från Esse (5 i betyg!). 

 

English: South African brand Esse Organic is exceptional. They use pre biotics and pro biotics in their skin care to help support the skin and it’s barriers. My friend tried this moisturizer and she loves it!