Inlägget innehåller reklamlänkar till Lyko och Naturligt Snygg. 

 

Ekologisk rengöring för ansiktet. Här är tre riktigt fina oljerengöringar som jag har testat den senaste tiden – gillar dem alla! Oljebaserade rengöringar är det jag föredrar på vintern helt klart och skulle gärna införskaffa dem alla tre igen! (Om inte min dotter gör slut på alla före mig så klart.)

 

Whamisa, Cactus Cleansing Oil, 153 ml, 299 kronor.  Den här pumpflaskan innehåller en fin olja som är snabb och lätt att använda. Den har en ganska stark lite parfymig doft som jag först reagerade på. Det kändes inte helt angenämt att använda rengöringsoljan inledningsvis, pga doften. Men den är faktiskt väldigt bra! När man masserar in den i huden lösgör den genast all smink och smuts och sen är det väldigt lätt att bara skölja av med vatten. Huden lämnas ren, mjuk och återfuktad. En suverän rengöringsolja – och jag är villig att förbise doften! Betyg: 5/5. 

 

Weleda, Skin Food Nourishing Cleansing Balm, 75 ml, 179 kronor. Den här tuben (jag har en första test-version) innehåller en ganska seg salva som är oljebaserad och som har en frisk doft av apelsin, vanilj och lavendel. Den kräver lite arbete att arbeta in i huden pga segheten, men sen är den riktigt härlig. Lösgör smuts och annat, och sen tillsätter man lite vatten så att salvan blir mer mjölkig. Och sen är den enkel att skölja av, men huden känns dock fortsatt lite oljig – om man inte först låter produkten gå igenom “mjölk-stadiet”. Gör man det ordentligt lämnas huden enbart ren och mjuk. Jag gillar verkligen doften och känslan av den här. Betyg: 4,5/5. 

 

Laboratoires de Biarritz, Cleansing Oil, 200 ml, 279 kronor.  Smidig pumpflaska med en riktigt härlig olja som är snabb och lätt. Har en söt och fin doft av blommor och är mycket trevlig att använda. Oljan är smidig att först massera in i huden, för att lösgöra allt på ytan, sen tillsätter man lite vatten för att “emulsifiera” den, alltså så att den blir mjölkig och då kan den gå lite djupare. Sen är det enkelt att skölja av resterna med vatten. Med varmt vatten sköljs det mesta av, men är vattnet för kallt känns det mer som att inte allt försvinner. Mycket trevlig olja. Laboratoires har även en rengöringsmjölk och ett micellärvatten som man kan använda som double cleanse tillsammans med oljan om man vill. Betyg: 4,5/5.