Ekologiska ögonkrämer. Jag testar inte så många olika ögonkrämer, främst för att det inte görs så många som är ekologiska. Men nu när man har passerat 45 är det hög tid att börja använda dem. Jag applicerar gärna ögonkräm allra sist, efter dagkräm och foundation.

 

Neal’s Yard Remedies, Frankincense Intense Lift Eye Cream, 15 gram, 789 kronor. Den här fina glasburken med guldlock är otroligt fin och den gömmer en fin halvfast kräm som är ljusgul och glansig och har en fin doft av frankincense som känns “mjuk” och lugnande. Jag duttar en liten, liten klick på huden runt ögat och genast stramas huden upp – fast inte obehagligt. De fina linjerna suddas ut och huden känns otroligt återfuktad och den håller sig också mjuk och smidig hela dagen. Tycker också att den jobbar på missfärgningar, som om huden har fått en annan klarhet runt ögat. Huden blir inte blank, utan åt det mattare hållet och huden känns också “lyft”. Den håller absolut vad den lovar! Betyg: 5. 

 

Tata Harper, Elixir Vitae Eye Serum, 15 ml, 2 895 kronor. Detta är troligen den allra dyraste ögonkrämen jag någonsin kommer att använda i mitt liv. Den är otroligt lyxig i sin snygga glasflaska med guldkork. Det är en pumpflaska som doserar ut den ganska kraftigt doftande lätta krämen. Den har samma blommiga – tänk orkidéer – doft som många av Tata Harpers övriga produkter, och som jag gillar, men jag vet att många tycker att den är för mycket. Den stramar genast upp huden och återfuktar den riktigt bra. De fina linjerna suddas ut, djupare rynkor blir mindre markanta och huden ser ut och känns slätare. Den fungerar verkligen effektivt på det sättet. Tar jag den på kvällen vaknar jag och ser 10 år yngre ut runt ögonen. Jag har sällan mörka ringar under ögonen (så klart när jag har sovit och ätit dåligt) så jag kan inte uttala mig om den här dyrgripen även tar hand om det problemet, men jag ser en tydlig skillnad i min lyster i huden. Innehåller 33 aktiva och botaniska ingredienser som jobbar på volym, torrhet, linjer och hudton. Jag tycker definitivt att den håller vad den lovar, men jag tycker inte riktigt den är värd närmare 3 000 kronor. Kanske om 10 år att jag tycker det är viktigare, om jag har fått fler rynkor då? Betyg: 5.  

 

Evolve, Hyaluronic Eye Complex, 10 ml, 239 kronor. Den här glasflaskan har en smart rollerball som man rullar på huden runt ögat. Serumet är vattnigt men också aningens klibbigt. Det känns dock inte klibbigt på huden, utan enbart uppfriskande. Det innehåller fuktgivande hyaluronsyra och så känns det också på huden, som att det fuktas ordentligt och på så sätt tas de fina tunna linjerna om hand. Håller huden fuktad ett tag, men jag tycker inte den håller mig så mjuk och smidig i huden hela dagen som de andra krämerna. Tänker att detta är en perfekt sommarprodukt, när man inte vill känna sig för “fet” i huden runt ögat. Betyg: 4. 

ogonkram1

English: Wow! What a great selection oh organic eye creams! The winner in my book? The one from British brand Neal’s Yard Remedies but Tata Harpers is also amazing – it’s just crazy expensive.