Inlägget innehåller reklamlänkar till Jolie, Zalando och Hälsokraft. 

 

Ekologiska läppglans. Jag sminkar sällan munnen men då och då åker läppglanset fram när det är dags för lite fest och mingel. Här är tre riktigt trevliga läppglans med naturliga och ekologiska ingredienser.

 

Kjaer Weis, Lip Gloss, Intimate, 379 kronor.  Detta är en superfin sminkprodukt med en tung lyxig kork där också själva applikatorn sitter. (Den kommer som refill också, smart!) Färgen är ganska likt bubbelgumsrosa och en riktigt pigg och fräsch färg. Den är inte så genomskinlig, så bra pigmenterad, men det är fortfarande ett gloss. Den glider lätt ut på läpparna, har en söt, trevlig doft och känns också trevlig och mjukgörande. Känns varken obehagligt eller uttorkande och ger en lagom dos med glans. Den sitter kvar länge på läpparna, klarar en fika, men inte en lunch, då släpper den. (Inte hela världen för mig, bara att applicera på igen!). Hela upplevelsen med detta läppglans känns kul (tack vare färgen) och lyxigt (tack vare förpackningen), och kanske att detta är den mest “sminkiga” av de tre. Gillar! Och lite nyfiken på att testa fler nyanser. Betyg: 5/5. 

 

Ilia, Balmy Gloss Tinted Lip Oil, Maybe Violet, 369 kronor. Först och främst – FÄRGEN! Älskar den! Den är inte riktigt lila, men typ mauve? Och på läpparna blir den så himla snygg, ger en snygg hint av färg som drar åt en kall rosalila/bärfärg. Halvgenomskinligt, men ändå ganska mycket pigment. Detta gloss ger de mest glossiga läpparna, utan att det känns klibbigt, utan som namnet antyder, mer oljigt. Mycket snyggt och dessutom mycket behagligt på läpparna och inte alls uttorkande. Själva glanset kanske inte håller så länge, men det gör däremot hinten av färg och lystriga läppar. Gillar också att den rosalila nyansen känns poppig och modern. Gillar verkligen detta – mest för färgens skull! Betyg: 5/5. 

 

Annemarie Börlind, Lip Gloss, Raspberry, 199 kronor.  Detta är också en otroligt smickrande färg – hallonröd/rosa med härligt skimmer som adderar ännu mer lyster till läpparna. Har en mild doft av marsipan (typisk tysk doft) och är lätt att applicera med applikatorn. Känns mjukt och behagligt på läpparna och håller dem också mjuka och återfuktade. Mest genomskinlig av dessa tre, men ger ändå den där snygga hinten av färg och skimmer. Detta är nog det perfekta läppglanset för snygga, men lite mer diskreta läppar. Tryggt och snyggt! Vill gärna testa fler nyanser av detta också. Betyg: 5/5. 

trio_lipgloss_eko

Från vänster: läppglans från Ilia, Annemarie Börlind och Kjaer Weis.