Naturliga läppglans. Jag är ingen stor användare av läppglans, men jag gillar att festa till det ibland. Naturliga och ekologiska läppglans är dessutom fria från en massa syntetiska dofter och smaker som åtminstone gav mig halsbränna.

Treat Collection Lipgloss

Treat Collection, Lipshine, Island Life, 6 gram, 265 kronor. Snygg förpackning med gulddetaljer! Mjuk applikator, härligt klibbig gucka som doftar lite sött och fruktigt? Fin brunrosa nyans med skimmer i som ger den perfekta nude-nyansen men med lite sparkle! Ibland får jag kli i halsen om läppglansen innehåller för mycket ricinolja, men inte av denna. Bra hållbarhet, känns lyxigt och kommer i flera apsnygga nyanser. Betyg: 5. 

Miss Watson lipgloss

Miss Watson, Läppglans, Pearly Pink, 9 ml, 169 kronor. Pigmentrikt, så det är inte så genomskinligt, utan har mycket färg i sig. Snyggt bärfärgat med skimmerpartiklar som är supersmå, så det ser mest satin-färgat ut – supersnyggt! Men nyansen är lite för mörk för mig. Skön, fast konsistens  – inte klibbigt – och härlig lite söt och mjuk doft. Bra hållbarhet. Innehåller också ricinolja som inte känns jättemycket i min hals. Betyg: 4. 

Uoga Uoga lipgloss

Uoga Uoga, Lipgloss, Windcatcher, 7 ml, 119 kronor. Väldigt fin nyans, lite rosa-aprikos med lagom mycket skimmer. Bra genomskinlighet i glosset, det har en trevlig känsla på läpparna, utan att vara för klibbigt och det torkar inte ut. Doftar ljuvligt av citrus! Ingen topphållbarhet, men riktigt trevligt och inget kli i halsen. Betyg: 4,5. 

 

Läs också: 

• Recension av läppglans från Une, Maria Åkerberg, Neal’s Yard Remedies och Kjaer Weis. (Här delade jag ut 1 st 5:a i betyg!)

• En favorit: läppglans från Rms Beauty. 

 

English: So I’ve been looking really stylish lately testing these organic and natural lip glosses. The best? The one from German brand Treat Collection! But the one from Uoga Uoga is sitting on my lips quite often too…