Detta inlägg innehåller reklamlänk till Ecco Verde, Ranavat och Naturligt Snygg. 

 

Ekologisk peeling för ansiktet. Jag peelar inte huden alls ofta längre, så därför räcker en tub med peeling för mig typ hela året. Men någon gång i månaden eller två kan det känns som läge att köra en mild peeling. Här är tre peelingar jag har testat under hösten och vintern.

 

Laboratoires de Biarritz, Radiance Face Scrub, 75 ml, 240 kronor. Smidig tub som innehåller en beige lätt kräm med synliga små partiklar från pulveriserat kokosskal och vax från ricinolja. Doftar härligt fräscht och blommigt och är lätt att massera ut i huden. Den mekaniska peelingen är kännbar men inte för kraftig, och den kemiska peelingen från tång är också mild. Lätt att skölja av denna peeling och huden känns verkligen strålande efteråt. Mjuk, slät, det som var tilltäppt känns inte längre så och huden är varken irriterad eller känns torr efteråt. Den här peelingen passar verkligen min känsliga hud. Har använt denna ett par gånger i månaden och räcker utmärkt. Bör testas! Betyg: 4,5/5. 

 

Organic Shop, Delicate Face Peel, 75 ml, ca 60 kronor. Den här peelingen är inte mekanisk, utan enbart kemisk, vilket betyder att man inte behöver massera in den i ansiktet, och det är ingredienserna som arbetar när de är på huden. Det är en genomskinlig gel som har en söt och mild doft som är behaglig. Man applicerar på ren och torr hud och låter verkar i 5-10 minuter. Den sticker inte på huden först, men efter några minuter känner jag att huden reagerar och mycket riktigt är jag också ganska röd i huden. Denna reaktion är normal vid den här typen av kemiska peelings, och i detta fallet är det mjölksyra som är den aktiva ingrediensen som verkar tillsammans med aprikoskärneolja.  Detta ska vara en mild peeling för torr hud, och ja, jämfört med en del andra kemiska peelingar som jag har testat så är den mild. När man sen sköljer av ansiktet med vatten så känns huden slät, mjuk och skrovligheter är borta. Detta är inget jag skulle göra varje vecka, men någon gång ibland. Annars är jag försiktig med kemiska peelingar, men vill man testa en första gång kan denna vara värd att testas. Absolut godkänd. Betyg: 3,5/5. 

 

Ranavat, Imperial Glow Smoothing Facial Polish, 100 ml, 645 kronor. Den här lyxiga tuben kommer i en stor och fin ytterkartong – verkligen stylish! Själva peelingkrämen är ljus beige och den har en del mindre korn som kommer från rispulver, men ganska låg korntäthet. Den har en ljuvlig doft av ros! Innehåller också ashwagandha som lugnar huden och lotusfrön som balanserar huden. Den känns direkt att detta är något annat, som verkligen jobbar med huden. (Doften gör ju sitt också!) Masseras ut på huden och den peelas skonsamt, sen tillsätter man lite vatten och sen kan man skölja av den. Huden lämnas ren, slät och ny. Känns varken torr eller stram, enbart glowig och fräsch. Underbar! Men dyr. Betyg: 5/5.