Inlägget innehåller reklamlänkar till Naturligt Snygg och Lyko. 

 

Makeup removers – sminkborttagning, ekologiska och naturliga. Jag erkänner, jag använder typ aldrig en speciell remover för ögonsmink. Borde jag det? Jag tycker att det är så smycket enklare att bara tvätta av allt med en oljerengöring, eller en rengöringskräm. Dessutom behöver man då inte använda bomullspads. Men jag har nu testat dessa tre ett tag och jag kan mycket väl tänka mig att fortsätta använda ett par av dem!

 

Madara, Bi-Phase Makeup Remover, 100 ml, 175 kronor.  Den här är en bi-phase, alltså består den av två olika typer av vätskor, ofta vatten och någon typ av olja. Man skakar flaskan, häller ut några droppar på en pad och sen är det väldigt enkelt och smidigt att ta bort ögonsminket. Det känns skonsamt, man behöver inte gnugga särskilt länge eller särskilt hårdhänt för att få bort sminket. Lämnar en trevlig känsla efter sig i huden, och gör det inte obehagligt i ögat. Funkar att ta bort allt smink i ansiktet, även foundation och allt annat. Riktigt bra! Betyg: 5/5. 

 

Neal’s Yard Remedies, Organic Makeup Remover, 100 ml, 175 kronor. Den här är inte bi-phase, utan har enbart en bas av rosenvatten, vilket inte är illa, då den ger en superfin doft. Den känns dock lite mindre mjuk, och tyvärr måste man gnugga ganska länge för att all mascara ska lösgöras från ögat. Det går absolut att använda denna på hela ansiktet också, och den lämnar inte huden torr på något sätt. Men just runt ögat känns det lite stramt efter att man gnuggat ett tag. Den är inte 100%-ig på att ta bort ögonsmink, men den funkar absolut. Inte min favorit av dessa tre, pga den lite “torrare” och strävare känslan. Betyg: 3,5/5. 

 

Laboratoires de Biarritz, Biphasse Makeup Remover, 125 ml, 210 kronor.  Även denna är bi-phase, så en mix av vatten och olja som är behaglig på huden. Tar bort sminket lätt kring ögat, här behöver man inte gnugga hårt, det svider inte och lämnar inga hinnor på ögat. Också denna funkar att ta bort allt smink med i hela ansiktet, utan att huden känns torr eller stram. Det gäller bara att skaka flaskan ordentligt så att de båda faserna blandas, annars kan det bli lite väl oljigt och kladdigt. Behöver heller inte sköljas av, utan man kan bara gå på med ansiktsvatten efteråt. Gillar! Betyg: 4,5/5.