Ekologiskt smink. Jag gillar ju läppfärgade läppstift, typ nude, men jag kan inte ha för varma nyanser, jag ser lite sjuk ut då och behöver en hint av kall rosa i ett nudefärgat läppstift. Här är tre underbara läppstift när det kommer till känsla på läpparna, de är mjuka, härliga och återfuktande.

lipsticks3

Ere Perez, Olive Lip Stick, Runway, 280 kronor. Den här silvriga hylsan är väldigt fin. Läppstiftet är mjukt, underbart och sååå härligt på läpparna. Det ger en snygg lyster på läpparna, har bra pigment men känns ändå mjukare än ett superpigmenterat och torrt läppstift. Det är inte matt alltså, utan har en fin naturlig glans. Jag gillar detta otroligt mycket, och trots att det innehåller ricinolja, så irriterar det inte halsen. Men. Nyansen är fel för mig, den är för varm och “rostfärgad”. Betyg: 4,5.

 

Treat, Lip Color, Love Generation. Det här tyska märket verkar tyvärr inte längre finnas kvar… Jag har testat ett annat av deras läppstift och jag älskade dem! Den här nyansen är som ni ser verkligen nude, en nästan beige färg som Maria Montazami verkligen hade gillat! För ljust för mig. Men vet ni! Det är en perfekt nyans att blanda lite för mörka läppstift. Det är precis som de andra, mjukt, återfuktande och otroligt skönt på läpparna. Skulle säga att det är minst pigmenterat av dessa tre. Den guldiga hylsan och den söta och fina doften av det här stiftet försämrar inte upplevelsen. Så synd att ni inte får uppleva dessa läppstift längre! Betyg: 4,5. 

 

Estelle & Thild, Cream Lipstick, Coral Kiss, 229 kronor. Jag är sedan tidigare ett fan av de mjuka läppstiften från svenska Estelle & Thild. De är pigmenterade, mjuka, torkar inte ut läpparna, håller länge och ger en snygg lyster. Den här färgen är lite åt gammalrosa, men den har varm korall i sig också. Tyvärr är nyansen alltså fel för mig också. När man applicerar den här färgen på handryggen (det är ju där man ofta testar en ny nyans) så ser den helt perfekt ut. Men huden på handryggen är ju inte samma som huden på läpparna. Så tyvärr, hade gärna älskat den här färgen, men den är fel. Annars älskar jag läppstiftet och särskilt den fina doften av vanilj! Betyg: 4,5. 

lipsticks2

Från vänster; Ere Perez, Treat Collection och Estelle & Thild.

Läs mer: 

Hannahs favoriter 2018: Bästa ekologiska smink

 

English: I love a nude coloured lip, but if it’s to warm and rusty I look quite sick. I need a cold hint of pink in my nudes.