Recension: ekologiska ögonbrynsprodukter, ögonbrynsfärg. Jag är inte begåvad med många brynstrån, och de flesta av dem är blonda (tack för det kära mor och far). Ögonbrynsfärg ingår i min dagliga sminkrutin när jag ska tex till jobbet eller iväg på något. Att ha en bra ögonbrynsprodukt till hands är alltså VIKTIGT för mig. (Har jag ögonbrynsfärg, mascara och ögonfransböjare är jag alldeles nöjd sen!)

Här är tre olika varianter av ögonbrynsfärg, en ögonbrynspomad, en ögonbrynspenna och en ögonbrynsgel:

 

Madara Cosmetics, Natural Brow Pomade, Frost Taupe, ca 220 kronor. Den här söta lilla glasburken innehåller en pomad, alltså en typ av färg som är krämig och som har otroligt bra pigment. Man använder en platt snedställd borste och doppar YTTERST lite pomad i borsten och sen är det bara att måla. Färgen är otroligt fin, gråbrun och ganska mörk, så här måste åtminstone jag borsta igenom efteråt, annars kan det se lite för mörkt och “målat” ut. Detta är alltså en väldigt dryg produkt, man behöver yttepytte. Jag tycker att den ger naturligt snygga bryn, och med hjälp av penseln kommer man åt även huden under brynen, så att helheten ser liksom färgad ut. Bra hållbarhet, kladdar inte och är trots allt lätt att använda. Den här gillar verkligen och jag hoppas att Madaras smink landar i Sverige snart! Betyg: 5/5. 

 

GRN, Eyebrow Pencil, Coffee, ca 96 kronor. Den här pennan gillar jag! Den har precis rätt nyans av grå-brun som passar mig perfekt, den är lagom mjuk, och den har lagom med pigment. Dessutom har den en smart borste på ena änden som man kan borsta igenom brynen efter man har ritat, så att man kan borsta bort ev streck eller om det blir för mycket. Bra hållbarhet, snabb och smidig att använda. Enda minuset är att GRN inte finns i Sverige ännu, men detta tyska märke känns som ett klockrent märke för dagligvaruhandeln! Betyg: 4,5/5. 

 

Benecos, Eye Brow Gel, Clear, 69 kronor. Jag har testat den här ögonbrynsgelen från Benecos tidigare, men i en färgad variant och denna är alltså helt genomskinlig. Varför då? Jo, den hjälper till att forma dina bryn, och gelen gör ju att dina bryn ser “blötare” ut och det i sin tur gör att de syns bättre. Gelen kan användas över tex pennan eller pomaden ovan, för att “försegla” färg och form. Men i mitt tycke är denna alldeles för tjock och kletig i sin formula för det. Tycker den är bäst på egen hand, eftersom det blir ganska klibbigt och färgen under förstärks lite för mycket och ser “fixade” ut. Notera dock att man måste borsta brynen efteråt med denna också, eftersom gelen är lite vit. Jag föredrar helt klart den med färg, som är mer en allt-i-ett-produkt. Men jag vet att många älskar denna, den är också liten och får plats i sminkväskan och den passar dessutom alla! Det är en otroligt prisvärd produkt som är värd att testas om man är sugen på att experimentera med sina ögonbryn! Betyg: 3,5/5.

ogonbrynssmink

 

Läs mer om fler favoriter inom ögonbrynssmink:

Mina bästa ekologiska ögonbrynsfärger