Ni är några stycken som har hört av er för att höra hur jag trivs med min jade roller. Och jag måste säga att jag trivs mycket bra!

Jade roller och andra ansiktsrollers är högsta skönhetsmode just nu, även om just jade rollers har funnits i tusentals år och bland annat använts inom den kinesiska medicinen sedan länge. Just jade anses vara en “helig” sten som är särskilt bra på att ta bort orenheter, sägs det.

Den jade roller jag har är ganska enkel, det är en slät sten av äkta jade som jag rollar över ansiktet på kvällen. Jade rollers sägs förbättra hudens struktur, sägs förbättra cirkulationen i huden och sätta fart på kollagenproduktionen. Dessutom sägs den bidra med nyttig lymfmassage och ta ned svullnad i huden.

 

Jag använder min jade roller så här:

• Applicerar ett serum efter tvätt och ansiktsvatten på kvällen.

• Går till sängs, och när jag ligger ned i sängen i lugn och ro använder jag min roller.

• Jag börjar med att rolla pannan fram och tillbaka 20 gånger.

• Sen rollar jag mig från näsan och utåt i olika riktningar, mot tinningen och mot örat, ned över kinden mot käklinjen. Jag rollar också från näsan över huden strax under ögat. 20 gånger på varje sida.

• Sen rollar jag ned för halsen från käklinjen ned mot mot nyckelbenen, 20 gånger.

Det som händer är att jag genast börjar svälja, ett tecken på att lymfdränaget är igång.

 

Jag har noterat att huden ser riktigt bra ut, i december hade jag fantastisk hud. Då var jag superduktig och rollade huden varje kväll och använde den här hudvården. Jag ser en tajthet i huden och en släthet som jag inte sett förut. I pannan ser jag att de horisontella linjerna inte är lika djupa och att en av linjerna nästan suddats ut. Jag noterar också att huden runt käklinjen är tajtare.

Jag tycker dessutom väldigt mycket om ritualen på kvällen för mig själv, i mörkret. Den hjälper mig att komma ned i varv och jag kan fokusera lite på mig själv för en stund.

Jag har ingen aning om jag gör rätt, har kollat videos på youtube – det finns många!  – där de istället rollar hårt uppåt, lite för att “släta” ut rynkor uppåt och en del ser ut att trycka ganska hårt mot huden.

Jag trycker inte ned rollern hårt i huden, för jag anser inte att det är en massageapparat, utan det räcker med att man bara rollar den lätt över huden. Tyngden från jadestenen ger rätt tryck tror jag. Det viktiga är ju att lymfdränaget sätter igång och att huden ändå får en lätt massage tänker jag.

Min jade roller kommer från Yogalove – här hittar du den. 

På den här ganska pratiga videon förklarar hon att hon har sin jade-roller i frysen och när jadestenen är kall blir det väldigt skönt på huden under ögat. Dessutom använder hon jaderullen över sin sheetmask vilket verkar bra, då hjälper man ju att pressa in nyttigheterna från masken djupare in i huden.

 

Jag läste att Nordstrom i USA ständigt säljer ut jade rollern från Shiffa som alla tydligen är helt tokiga i. Jag gissar att vi kommer att få se mer av jade rollers och andra face massage rollers även i Sverige.

Läs mer: 

Så får du glow i huden – med smink!

English: There seems to be a jade roller craze going on right now. I totally understand. My skin feels firmer and more even!