Recension: naturligt baserat läppcerat. Jag använder läppbalsam i perioder, som just nu på vintern, men annars klarar jag av att hålla läpparna mjuka och återfuktade på egen hand. Tricket? Återfukta huden inifrån med vatten och bra fetter 🙂

Men här är några ekologiska läppbalsam som jag har testat senaste månaderna:

 

WeDo, Protect Balm, 25 gram, 199 kronor. Stor och bra dosa – perfekt att ha i handväskan – med ett doftlöst balm som är baserat på mandelolja, ricinolja och vaxer från candelilla, solrosfrö och mangofröolja. Mjuk och följsam konsistens, det glider lätt ut på läpparna och mjukgör och återfuktar bra. Kan även användas i hårtopparna, men det har jag inte testat. Däremot har jag det gärna på händerna och nagelbanden! Dyrt – men burken är jättestor så detta lär räcka väldigt länge. Klart godkänt! Betyg: 4/5.  

 

Burt’s Bees, Beeswax Lip Balm, Peppermint, 4,25 gram, 39 kronor. Måste vara Burt’s Bees mest klassiska läppcerat? Baserat på bivax och med tydlig doft av pepparmynta. Fast i konsistensen, lite motstånd när det glider ut på läpparna, men ändå mjukt och härligt. Pepparmyntan ger en uppfriskande känsla på läpparna, nästan lite sticksigt, men inte alls obehagligt, men läpparna känns lite plumpade? Den friska känslan lägger sig efter ett tag, och sen är det enbart mjukt och småklibbigt på läpparna. Gillar den lilla storleken, det får lätt plats i den lilla sminkväskan och i fickan. Återfuktar läpparna bra och det bästa är att detta cerat håller läpparna mjuk och smidiga LÄNGE. Betyg: 4,5/5. 

 

Melvita, Moisturizing Lip Balm, 3,5 gram, ca 70 kronor. Detta är också ett klassiskt läppbalsam som jag testade i en annan förpackning och lite annorlunda formulation 2011. Det är med på min favoritlista som ni ser nedan, men jag vacklar nu. Det är ett mjukt och trevligt vaxigt stift som känns väldigt trevligt på läpparna. Håller dem mjuka och återfuktade länge. Baserat på solrosolja, sheasmör och arganolja, bland annat. Har en trevlig doft, oklart om det är vanilj (det första original Melvita doftade mycket tydligare av vanilj, här är jag osäker…). Tycker kanske inte riktigt att det klarar att hålla mina läppar mjuka och återfuktade så länge, utan behöver applicera ganska snart igen. Hm. Jag har alltså älskat detta tidigare, men nu tycks det inte riktigt leverera. Betyg: 4/5. 

 

Burt’s Bees, Lip Butter, Orange Blossom & Pistachio, 11 gram, 55 kronor. Älskar detta – bäst av alla dessa läppcerat! Liten burk i metall som är lätt att få upp tack vare ett smart lock. Passar perfekt i alla väskor/fickor och är riktigt söt. Smöret doftar ljuvligt av apelsin – och choklad! Det känns som att man smörjer in sig i romerska bågar 🙂 Smöret är baserat på sheasmör och kakaosmör och det är ljuvligt på läpparna. Håller dem mjuka jättelänge och man behöver inte hålla på att applicera nytt hela tiden. Verkar också återfuktande, så läpparna känns liksom “bättre”. Älsk! Betyg: 5/5. 

 

Cattier, Lip Care, 4 gram, 45 kronor. Smidig hylsa på detta cerat som är ett fast men ändå mjukt stift som känns hyfsat doftfritt, men jag anar lite kokosdoft. Baserat på bland annat kokosolja och olivolja, och tyvärr funkar inte detta för mig. Visst, läpparna blir inledningsvis mjuka och återfuktade, men när jag använder detta under hela dagen blir jag torr och måste applicera på mer. Jag har noterat detta tidigare med just kombon olivolja och kokosolja, så jag gissar att min hud inte är kompatibel med just dessa. Annars är det ett prisvärt cerat som är certifierat av CosmeBio. Betyg: 3/5. 

ekologiska läppcerat

Favoriter: mina bästa ekologiska läppcerat:

Mina 14 bästa ekologiska läppbalsam