Ekologisk toner. Jag erkänner – jag är ganska dålig på att använda ansiktsvatten men har blivit bättre. Vad man ska ha det till, och hur gör man? 

• Efter din ansiktsrengöring kan pH-balansen i din hud ha blivit störd, om man då klappar in eller sprayar lite ansiktsvatten i ansiktet så kan man återställa hudens pH-balans. En störd pH-balans kan leda till klåda och irritation i huden.

• Efter din rengöring och du har torkat dig torr kan lite ansiktsvatten i ansiktet vara bra om du ska applicera ansiktsolja efteråt. En fuktad hud gör det enklare för ansiktsoljan att ta sig in i huden.

• Efter din rengöring kanske du känner dig inte helt nöjd, som om du inte blev ren? Spraya lite ansiktsvatten på en bomullsrondell och torka av rester av rengöring och smuts.

 

Jag har testat vattnet från Jane Iredale, Andrea har testat vattnet från Grown Alchemist och Sofia har testat ansiktsvattnet från Stem Organic.

 

Jane Iredale, Beauty Prep, Face Toner, 89 ml, 355 kronor. Älskar den här förpackningen! Ser ni att man kan lägga bomullsrondellen på en liten platta, sen trycker man ned och då kommer ansiktsvattnet upp! Underbart smidigt (såna här älskar man på tex nagelborttagning). Den här innehåller tex kokosvatten, extrakt från äpple, päron och morot och förutom att den balanserar pH-värdet, så tillför den också lite extra fukt till huden. Perfekt inför att man ska applicera ansiktskräm eller ansiktsolja. Den är också lite som ett miccellärvatten eftersom man kan använda denna som rengöring som man inte behöver skölja av efteråt. Perfekt för tältet eller sommarstugan utan vatten! Det enda jag saknar är möjligheten att spraya det här fräscht doftande vattnet i ansiktet. Ecocert. Lite väl dyrt. Betyg: 4,5.

 

organic_toner

Grown Alchemist, Hydra Mist, 30 ml, 249 kronor. En toner som ska återfukta och lugna huden. Innehåller hyaluronsyra, limeextrakt och aminopeptider. Det här är ett väldigt trevligt ansiktsvatten av typen som kan kan spreja direkt på huden. Flaskan ger en mycket fin ”mist” och tonern torkar in snabbt. Den doftar vagt örtigt, inte särskilt starkt. Huden känns återfuktad, nästan som att man sprejat lite fuktkräm och inte ”bara” ett ansiktsvatten. Inte så dryg, det är en ganska liten flaska, vilket i och för sig kan vara praktiskt om man vill ha den i handväskan för att fräscha upp ansiktet under dagen. Jag tycker helt klart att det ligger snäppet över övriga spreja-på-ansiktet toners. Trevlig med en mörk och snygg glasflaska. Betyg: 4,5.

 

Stem Organics, Antioxidant Toning Infusion, 50 ml, ca 120 kronor. Ett fräscht ansiktsvatten som kommer i en söt brun plastflaska med pump – lagom stor! Innehåller, förutom granatäpple, aloe vera och kakaduplommon, även grönt te och olivblad. Passar alla hudtyper utom den känsliga. Man sprayar ansiktsvattnet på en bomullsrondell och rengör en bit i taget. Efteråt känns huden fräsch, klar och ren, och porerna känns sammandragna. Man känner att det finns aktiva ingredienser här, så har man känslig hud ska man nog passa sig lite. (Finns tyvärr inte i Sverige.) Betyg: 4. 

 

English: Toners are not the most essential item in your bath room, but it makes for better skin! And American brand Jane Iredale’s toner is really a great choice!