Nu har jag testat mörka läppstift – helt utanför min komfort-zon! Jag tycker personligen att jag ser betydligt äldre ut med mörka läppstift, läpparna blir liksom mindre och jag ser “hårdare” ut och extra besvärande är matta läppfärger – åtminstone för mig! Dessutom är det svårare att få det snyggt med mörka färger, det ska helst inte blöda utanför osv…

Denna trio av läppstift är ju egentligen inga jag skulle välja färgmässigt, men de är alla mjuka och trevliga på läpparna och de känns vårdande samtidigt som de har mycket färg.

eko_lappstift

Från vänster; Maria Åkerberg, Purobio Cosmetics och Benecos. 

 

Maria Åkerberg, Lip Care Colour, Merlot, 199 kronor. Den här färgen är mörkt röd, går lite åt tegel, alltså en varmare färg. Den är aaaningens mindre pigmenterad än de andra två. För varm färg för mig, men det ser riktigt grymt ut, modernt och coolt på samma gång. Läppstiftet är mjukt, utan att vara “glidigt” eller som ett balm, det har bra pigment. Känns otroligt skönt på läpparna, mjukt och trevligt utan att torka ut läpparna. Det ger en halvmatt yta på läpparna, med snygg naturlig lyster. Det sitter också fast bra på läpparna. All in all ett riktigt bra läppstift, även om färgen inte är min favorit. Betyg: 4. 

 

Purobio, Lipstick Metal Red 13, 139 kronor. Det här läppstiftet är inte lätt! Det är mörkrött med tydliga blå toner, nästan lite fuschia som möter hallon. Och det är metalliskt på samma gång! Mjukt och behagligt på läpparna men mycket pigment så det är skitsvårt att måla på läpparna – här behövs nästan läppenna och pensel för att få det perfekt. Detta är ett läppstift för dig som älskar smink, älskar a bold lip (modiga läppar?) och älskar att synas – för detta läppstift syns! Purobio kallar för en tredimensionell look. Känns lite 80-tal! Ingen färg för mig, och det tar alldeles för lång tid att sätta på sig det med snyggt resultat. Men kul! Betyg: 4. 

 

Benecos, Natural Lipstick, Very Berry, 75 kronor. Klar vinröd färg med en hint av lila – väldigt snygg nyans. Krämigt och mjukt när man applicerar på läpparna och känns inte uttorkande. Har en mattare finish, utan att det ser pudertorrt ut. Färgen sitter på läpparna länge, så det här behöver man inte hålla på att applicera på flera gånger under dagen. Jag tänker att jag ska ha detta till fest! Prisvärt! Betyg: 4. 

eco_lips

lipsticks

English: Dark lips is not my thing, but these natural lipsticks are so soft, and so nice to wear on the lips!