Jag färgar över mina gråa hår, ibland på grön salong och ibland hemma med växtfärg eller örtfärg som det också kallas. Det finns några märken på marknaden och de brukar fungera på samma sätt – örter som blandas med vatten och som man applicerar i håret.

 

Läs hela min långa och omfattande guide till växtfärgning om du är nyfiken, det är lätt att göra/tänka fel och framför allt ha fel förväntningar.

 

Jag har i vilket fall som helst hittat en ny färgnyans som jag älskar! Den heter Chestnut och kommer från Cultivator’s. Den är liiite ljusare än jag brukar och framför allt kallare. Bruna/mörkbruna örtfärger brukar ha lite mer rött i sig. (Denna har för all del också rött i sig, men inte lika mycket.)

Mycket nöjd! Och nej, den täcker inte grått med 100 %, men den ger de grå stråna lite färg och det ser lite mer gyllene ut än grått. Numera ids jag knappt lägga färg i hela håret utan använder en lång hårfärgningsborste och så applicerar jag enbart färgen i rötterna. En annan fördel med örterna är ju att håret får sig en boost – glansigt, snyggt och stunsigt!

Efter ungefär 6-8 veckor är det dags för ny färg/ifyllnad. Prisvärt och lätt att göra hemma utan en massa syntetiska kemikalier som hamnar i hår/hårbotten/avlopp. Dessa är vegan och ekologiskt certifierade enligt USDA Organic & Ecocert Cosmos.

 

Cultivators färger hittar du här.

 

English: This is my new fave shade from Indian brand Cultivators – all organic herbal hair colour! Covers grey and gives great shine.