Ekologisk handkräm. Här är en färgglad trio! Handkrämer använder jag året om, inte bara på vinter, utan gärna även på sommaren, då jag känner att händerna lir extra torra.

 

Lady Green, Hand & Nail Cream. 50 ml, ca 80 kronor. Den här glada orangefärgade tuben innehåller en ganska klassisk handkräm som är vit, smidig och lätt att smörja in i händerna. Doftar underbart av typ citronmarängpaj! 🙂 Innehåller återfuktande aloe vera och sheasmör som verkligen återfuktar händerna. Den är tänkt att fokusera på nagelbanden, men jag kan inte riktigt säga att den gör magi där? Riktigt trevlig handkräm som min dotter numera har lagt vantarna på! Ecocert. Betyg: 4. 

 

 

Urtekram, Hand Cream, Purple Lavender, 75 ml, 38 kronor. Smidig tub för handväskan, som innehåller en ljus fast kräm som doftar riktigt härligt av lavendel! Urtekrams produkter brukar vara milt doftsatta, men här har de vågat klämma i lite mer – uppskattas! Krämen känns dock lite mer åt det vattniga hållet, och inte så “olji-krämig” om ni förstår vad jag menar? Återfuktar huden bra ändå, trots den lite “stumma” känslan i krämen. Lämnar inga feta hinnor på huden, utan känns bara bra. Saknar dock lite mer “klibbig” känsla av fukt som stannar länge i huden. Klart godkänd och dessutom prisvärd! Betyg: 3,5. 

 

Evergetikon, Body & Hand Cream, Flowers, 100 ml, 180 kronor. Den här trevliga glasburken passar ju allra bäst på typ skrivbordet på jobbet, eller i badrummet, den är inte så lätt att släpa med i handväskan. Krämen är ljus och den doftar ljuvligt! Tänk er ett orangeri fylld av väldoft från ros, geranium, ylang-ylang och jasmin. Underbart! Själva krämen är lätt men fast och är lätt att smörja in i händerna. (Brukar skämma bort mina ben och fötter med denna också!). Återfuktar huden bra, men hållbarheten är inte 100%. Dock är det underbart att smörja in sig med denna flera gånger om dagen, så att man får uppleva den härliga doften! 99 % naturlig. Betyg: 4. 

handkram2

 

Läs mer: 

Mina 11 bästa ekologiska och naturliga handkrämer