Naturlig hudvård – ögonkräm. Jag har inte alltid varit så noga med ögonkräm, men numera ser jag till alltid använda ekologisk ögonkräm, och gärna till natten. Här är en trio av ekologiska och naturliga ögonkrämer som jag har testat i vår och sommar: 

 

Madara, SOS Eye Revive Cream & Mask, 20 ml, 375 kronor. Alltså – detta är en ögonmask – hur smart? Jag lägger den som en ögonkräm till natten och den verkar när jag sover och dagen efter vaknar man upp med synbart och kännbart mjukare och mer återfuktad hud runt ögonen. Krämen är lätt, rosa (!) men ändå fast och har den där söta och samtidigt fräscha godisdoften som Madaras produkter ofta har, och som känns mild och behaglig. Huden får genast omvårdnad och fukt av krämen, och små torrhetslinjer är bortsuddade och känslan runt ögat är fräschare och mjukare. Tycker verkligen om hur “fet” krämen känns även om konsistensen är så lätt, nästan som en emulsion – slurp säger det i huden. Jag använder denna enbart till natten och jag är ganska generös när jag applicerar. Älskar denna! Betyg: 5/5. 

 

Balance Me, Wonder Eye Cream, 15 ml, 249 kronor. (Designen är numera uppdaterad.) Smidig liten pumpförpackning, och ögonkrämen är lätt men ändå fast och har en mild behaglig doft. Den här krämen arbetar direkt i huden, och det känns lite lätt “pirrande” i huden runt ögat. Dels jobbar krämen på ett “lyft” och ett slätare resultat, och dels jobbar den på fukt. Jag uppskattar att man kan känna att huden blir “aktiverad”, en känsla som ger sig efter några minuter. Håller huden fuktad länge och tack vare det suddas de fina linjerna något. En riktigt bra ögonkräm! Betyg: 4/5. 

 

Patyka, Energising Eye Gel, 15 ml, 395 kronor. Detta är en ögongelé som kommer i en tub med rollerball – alltså en liten metallkula som man rollar under ögat – så fräscht! Jag har egentligen aldrig gillat den här typen av produkt särskilt mycket tidigare, eftersom det mest känns blött när man rollar, men denna är riktigt bra! Och den har vunnit flera priser, så jag  hade höga förväntningar på den. Den kallas “anti-fatigue” och det stämmer faktiskt, tycker att den dels fräschar upp och ger ögat ett lyft rent visuellt, och den återfuktar riktigt bra. Fattade inte riktigt först i vilken ordning jag skulle applicera den, men före concealer funkar bäst för mig. Tycker att den håller huden mjuk och smidig, och att den ger en uppljusande effekt på mörkar ringar. Jag har inga påsar under ögat, men jag tycker ändå att den gör ögonen mindre “puffiga.” Förstår att den är så populär! Betyg: 4,5/5. 

 

Mina 12 bästa ekologiska ögonkrämer