Ekologisk kroppsolja. Älskar olja till kroppen, och faktiskt gärna hela året om, även på sommaren! Här har jag testat en trio av ekologiska kroppsoljor:

 

Urtekram, Dry Body Oil, Sweet Ginger Flower, 100 ml, 109 kronor. Den här oljan är superlätt och torr – nästan inte så att det känns som en olja alls när den har absorberats i huden. Har en söt doft av ingefära och blommor. Skulle säga att detta är en perfekt olja om man inte gillar oljor generellt, om man vill att det ska vara supersmidigt att massera in den och inte vill ha en klibbig yta på huden. Den kommer i en smart plastflaska med sprayfunktion (men man får ändå akta sig) så den är toppen på resor. Tycker att den återfuktar huden bra, men skulle nog önska en lite mjukare känsla på mina torra ben. En bra olja som är riktigt prisvärd! Betyg: 4/5. 

 

Wise, Body Oil Ylang Ylang, 150 ml, 339 kronor. Smidig plastflaska, men tyvärr är den lite sölig, om man ska gnälla lite. Här hade jag önskat en annan typ av öppning på flaskan. Oljan är ljusgul och lite småseg i konsistensen och har en riktigt fin och mild doft av ylang ylang, lite söt och örtig så där som jag gillar. Smidig att smörja in i huden och jag älskar känslan på huden efteråt, den återfuktar och mjukgör otroligt fint. En härlig olja som håller huden mjuk och smidig länge. Betyg: 4,5/5. 

 

KaliFlower Organic, Massage & Body Oil, Love & Lust, 100 ml, 249 kronor. Den här snygga svarta glasflaskan är så fin när den står på min byrå! Den är härligt gul i färgen och har en underbart fin doft av rosenträ, ylang-ylang, patchouli och jasmin. Underbar! Lätt att smörja in i huden och absorberas bra, även om huden är något klibbig – jag har inget emot det! Den håller huden fint återfuktad och mjuk, men den hade gärna fått dofta ännu lite mer, så att den kunde hålla sig lite längre på kroppen. (Jag blundar och dagdrömmer nu om en helkroppsmassage med denna olja!) Betyg: 4,5/5. 

 

LÄS MER: Här är mina bästa kroppsoljor: 

Bästa ekologiska kroppsolja – mina favoriter!