Ekologisk bodylotion. Nu har jag och mina kompisar Andrea och Sofia smort in oss. Andrea har testat Eco By Sonya, Sofia och hennes familj har testat C Skincare och jag har testat Maria Åkerberg.

 

1. Eco by Sonya, Coconut Body Milk, 500 ml, 449 kronor. Kommer i en rejäl flaska, med en halvliter kräm, och med en praktisk pump så att dosera är inget problem. Trots att den heter Milk så är den inte alls rinnig, snarare ganska fast och en smula fet. Krämen doftar inte mycket, känns nästan helt oparfymerad. Fast att det är en ganska fet kräm så går den snabbt in i huden som känns mjuk länge. Man får ingen ”lyxkänsla” direkt, men det är en bra och praktisk vardagsprodukt. Det höga priset känns lite avskräckande, men det är ju faktiskt rejält mycket mer i flaskan än i de flesta andra bodylotions. Då är nog bristen på ”lyxkänsla” ett större minus. Betyg: 3,5.

 

2. Maria Åkerberg, Body Balm White Chocolate, 100 ml, 225 kronor. Liten plastburk med ett oljigt balm, typ som en fast salva som när man rör den börjar smälta. På huden känns den mer som en tjock kroppsolja – typ vax, och är väldigt trevlig, om än lite seg att smörja in. Huden känns riktigt fet och klibbig som jag gillar. Doftar härligt av vanilj. Håller huden mjuk och smidig och har också riktigt bra hållbarhet. Den tar dock tid på sig att absorberas, så räkna med lite klibb ett tag. Innehåller kokosolja, kakosmör, jojobaolja och olivolja. Betyg: 4,5. 

 

3. C Skincare, Creamy Lotion, 400 ml, 275 kronor. Vit, lättflytande hudlotion som har en lätt och härlig doft av mandarin. Kommer i en stor praktisk pumpflaska som doserar bra. Lotionen går in väldigt lätt i huden, och ger riktigt bra återfuktning. Toppen för rastlösa torrisar som mina barn, som inte klarar av att stå still tillräckligt länge för att feta krämer ska masseras in. Som handkräm efter tvätt funkar den ok, men som fotkräm känns den lite fattig. Jag testade att smörja in fötterna när jag smorde in resten av kroppen och det gjorde visserligen mina fötter mjukare, men hälsprickorna dök ändå upp. En riktigt, riktigt bra vardagslotion för hela familjen. Minus för tråkig design. Betyg: 4. 

 

Läs mer:

• Recension av bodylotion från Esse Organic, B Com Bio och Moonsun Organic.

 

 

English: So my friends and I have been using a lot of body lotion lately 🙂 Among these Sofia really likes the one from Swedish brand C Skincare and I like the one from Maria Åkerberg that smells of white chocolate! 🙂