Ekologisk hudlotion. Jag har smort in mig! Här är en fin trio av ekologiska och naturliga bodylotions som jag har testat:

 

Lavera, Vitaliserande Body Lotion Apelsin & Havtorn, 200 ml, 99 kronor. Smidig förpackning med snäpplock. Innehåller en fast lotion som doftar otroligt fräscht av apelsin och havtorn. Går snabbt in i huden och återfuktar huden bra. Doften klingar av, men gnuggar man på huden under dagen kan man känna lite av den fräscha doften. Däremot klarar den inte riktigt av att hålla mina torra smalben sammetslena hela dagen och kvällen. Detta är mer en lätt lotion som passar dig som har normal hud, och inte behöver så mycket fukt som jag – åtminstone inte på smalbenen. Min dotter ÄLSKAR den här och vill gärna smörja sig varje dag med denna. Så tips till tweens och teens! Betyg: 4. 

 

Sukin, Hydrating Body Lotion, 250 ml, ca 200 kronor. Den här haffade jag på Holland & Barrett på Mall of Scandinavia (Holland & Barrett finns även i Nacka Forum och Täby Centrum och Sollentuna Centrum) och tyvärr minns jag inte riktigt vad den kostade, men runt 200 kronor, kanske mindre. Smidig pumpflaska som doserar ut en vit fast kräm som doftar väldigt milt av vanilj och grapefrukt. Känns genast återfuktande och mjukgörande och blir skönt kletig på huden som jag gillar. Efter ett tag absorberas den i huden och den håller huden mjuk och smidig hela dagen. Jämfört med Laveras känns denna betydligt mer vårdande på djupet i huden. Gillar! Tror att den passar dig som inte gillar dofter, eftersom denna är så pass mild. Betyg: 4,5. 

 

eco_bodylotion

John Masters Organics, Rosemary & Arnica Body Milk, 236 ml, 289 kronor. Smidig pumpflaska som doserar ut en lotion som är ganska lätt men ändå fast. Den doftar helt underbart! Den friska och lite kryddiga doften av rosmarin har jag aldrig känt tidigare på ett sånt här fint sätt i någon ekologisk hudvårdsprodukt. Unik och spännande och även unisex, vilket är smart så att hela familjen kan dela på den. Återfuktar huden direkt och absorberas bra i huden. Lämnar inga hinnor och håller huden mjuk och smidig. Saknar kanske lite mer av en djupvårdande känsla på torra partier. Betyg: 4. 

 

Läs mer: 

• Ekologiska bodylotions med citron från Weleda, Estelle & Thild och Dr Hauschka.

• Ekologiska hudlotioner från Deromrganic, Weleda och Urtekram. 

 

 

English: Among these three body lotions I like the one from Australian brand Sukin the best. Soft smell of vanilla, softens the skin and moisturizes it deeply.