Naturligt ansiktsserum. C-vitamin är en bra kompis till huden, hjälper till att bilda nytt elastin och kollagen i huden, skyddar mot UV-ljus, innehåller antioxidanter som skyddar huden mot stress och kan även ge pigmentfläckar en match. Här är tre serum med c-vitamin som jag har testat:

 

1. Transderma, Transderma C, 30 ml, 1 319 kronor. Smidig pumpflaska som doserar ut ett ljust, nästan genomskinligt löst serum. Doftar väldigt “kemiskt”, men ska enligt företaget innehålla naturligt baserat propylene glycol som kommer från biodiesel. Förutom det innehåller den också L-Ascorbic Acid som är naturlig c-vitamin. Lätt att massera in i huden, absorberas snabbt och stramar genast upp huden, och känns först varm. Stramar i ansiktet under dagen, även om jag har en dagkräm över. Ger fin lyster till huden, håller den slät och jämnar ut hudtonen. Men den strama och obehagliga känslan i ansiktet hela dagen är inte så trevlig. Och priset för dessa två ingredienser är alldeles för högt. Betyg: 3,5. 

 

2. Cicamed, Serum C, 30 ml, 449 kronor. Trevlig pumpflaska som doserar perfekt. Löst lätt geléaktigt serum som är superlätt att smörja in i huden. Doftar otroligt fräscht av mandariner och känns också väldigt fräsch på huden. Stramar upp huden och återfuktar den direkt, till natten behöver jag inte någon nattkräm över under sommaren, den låser in fukten såpass bra. Serumet ger också huden lyster och lugnar samtidigt. Jag har fått en jämnare hudton och huden är fräsch, slät och fuktad. Detta är det ultimata serumet för mig på sommaren. Betyg: 5.

 

3. Moonsun Organic, Vitamin-C Serum, 50 ml, 335 kronor. Pumpflaska som innehåller en fantastiskt doftande lös orangefärgad gucka. Neroli! Älskar! Lätt att massera in i huden, som surplar i sig. Återfuktar direkt, stramar upp huden ordentligt och jag vill gärna ha en dagkräm över denna. Håller huden mjuk, fuktad och slät hela dagen. Huden är utjämnad och jag har fantastisk lyster i huden. Väldigt härlig! Enda minuset är att doseringen är lite ojämn. Betyg: 5.  

 

Läs mer: 

• Härligt serum från Nvey Eco.

• Underbart serum från Annemarie Börlind.

• Orange Blossom serum/olja från Annemarie Börlind (5 i betyg).

 

 

English: Serums with vitamin C can work miracles for dry, dull skin. These three serums are packed with them and they all lock in moisture, gives soft, supple skin with even skin tone. Perfect to fight lines, pigmentation and dryness. My favourite? Swedish Cicamed & Moonsun Organic.