Ekologiskt smink – puder. Mina bästa ekologiska och naturliga puder. Jag använder inte puder så himla ofta eftersom jag inte gillar att vara alltför matt i huden. Jag föredrar att vara fuktig och glowig. Men ibland kan det vara grymt att ha puder och särskilt när man ska vara snygg länge, och vill att sminket ska sitta bra. Jag gillar inte puder som dammar och gör huden torr och liksom vit – det åldrar mig genast och det känns också som att pudret läger sig i linjerna. Här är de 100 % naturliga puder som jag under åren har gett 5 och 4,5 i betyg:

color correcting_powder

Dr Hauschka, Color Correcting Powder. Ett smart kompakt puder som fungerar som en primer, concealer och setting puder i ett! Man borstar enkelt in pudret före man applicerar flytande eller krämig foundation och får då en grym, jämn grund. Det bästa med pudret är att det ger en sån otroligt fin naturlig lyster till huden, och den korrigerar verkligen hudtonen. Funkar också bra att pudra efter foundation, eller för att matta ned tex en glansig BB Cream med spf. Ger en snygg yta som varar länge!

lili_lolo_finishing_powder

Lily Lolo, Finishing Powder Flawless Silk.  Prisvärt löst puder som passar som ett avslutande puder efter foundation. Sätter sminket utmärkt utan att det blir för matt eller torrt. Stor smart dosa och pudret är verkligen superfint fördelat, känns silkeslent på huden. Nyansen är ljus beige, med en hint av rosa/aprikos i sig och för mig passar det perfekt. Pudret läggs som en diskret mjuk hinna på huden som inte syns med blotta ögat, men som gör att huden ser mjuk och glowig ut, utan att det är för skinande. Inte  helt matt, inga skimmerpartiklar – ger bara naturlig lyster! En favorit!

juicebeauty_puder2

Juice Beauty, Phyto-Pigments Light-Diffusing Dust, Rosy Beige. Löst puder med i en färg som har en rosa underton och som helt enkelt smälter in i min hud sömnlöst! Det funkar dels att bara pudra direkt på huden för den som bara vill jämna ut lite hudton och ha en naturlig look, men det går också riktigt bra att ha den över en foundation som finishing puder. Perfekt till fest när man vill att sminket ska sitta lite bättre, mattar ned, men “murar inte igen” och låter lyster lysa igenom från underlaget. Har inget skimmer, lätt knappt synbart lyster. Otroligt finfördelat, smidigt och lätt att använda.

Fint löst puder från Tikei

Tikei, Finishing Veil.  Svenska märket Tikei har i många år tillverkat riktigt fint mineralbaserat smink och detta puder var nog en av de första produkterna som jag testat av dem. Matt, lätt och fint puder som är lätt att pressa på huden med en puderpuff, och sen borsta bort överflödet. Funkar även att borsta på direkt utan puffen. Fin nyans som ger en naturlig look, och dammar inte igen hela ansiktet. Ytan blir riktigt fin. Bra hållbarhet, men man behöver en liten touch up på eftermiddagen. Bra pris. zuii-organic-flora-powder-foundation-ivory-600x600

Zuii Organic, Certified Organic Flora Foundation, Ivory. Kompakt puder som har lite mer täckande effekt – foundationpuder. Lätt att bara svepa runt en vanlig puderborste i och sen borsta på ansiktet. Och det blir så bra! När jag har ansiktsolja och ansiktscreme under ger några svep med denna en strålande lyster till huden, lagom täckning och en fin och jämn hudton. Mineralerna syns knappt på huden, de smälter liksom in. Denna är perfekt de dagar det ska gå snabbt.

couleur_caramel_silk

Couleur Caramel, Silk Powder  Ett löst silkeslent puder som passar bra som settingpuder över foundation. Transparent så det ger ingen färg  – och resultatet är verkligen “silkigt”.  Skakar ut lite puder i locket, och sen swirlar jag bara i huden efter foundation. Det ger en fin yta som gör att makeupen håller längre. Jag har aldrig haft ett sånt finfördelat puder, det syns knappt, och det förbättrar verkligen resultatet. Såna puder gillar jag. KOMMER SNART TILLBAKA I EN UPPDATERAD FÖRPACKNING. 

Nvey Eco puder

Nvey Eco, Mattifying Compact Powder, Light Ivory. Den här produkten finns tyvärr inte kvar att köpa i Sverige, men skulle du stöta på den tycker jag att den är värd att utforska. Nvey Ecos baser har alltid impat på mig, så även detta puder. Den stora dosan har två fack, ett med puder, och under bor en tunn puff. Nyansen heter Light Ivory och är ljust men inte superpigmenterat,och lite translucent. Ger en sidenmatt yta, utan att torka ut huden. Det funkar utmärkt för sig själv direkt på huden, men det passar också att fixera en foundation och att matta ned en blank näsa. Den gör allt man kan önska sig av ett puder. Vill man inte använda puffen går det bra att snurra runt en borste i pudret och borsta på.

 

Läs mer om mina bästa mascaror: 

Bästa ekologiska mascara – mina 16 favoriter