Billig ekologisk hudvårdbäst i test. Här listar jag mina bästa ekologiska skönhetsprodukter i budgetklassen. Under de 10 år som jag har bloggat har jag hittat flera favoriter inom naturlig och grön hudvård som jag har gett höga betyg och som samtidigt är prisvärda, budget och snälla mot plånboken. Här är mina bästa budgetprodukter:

sublime_purobio foundation

• Purobio Cosmetics gör bra och prisvärd makeup som har riktigt bra hållbarhet (sitter bra på huden.) Jag gillar bland annat denna flytande foundation, Sublime Drop Foundation, 189 kronor. Men jag gillar också deras läppstift som återfuktar bra, har bra hållbarhet på läpparna och har bra pigment. Fler favoriter:

Flat Kabuki Brush, 169 kronor. 

LAM Mascara, 139 kronor.

Luminous Concealer, 125 kronor. 

urtekram_spraybalsam

• Urtekram är ett danskt märke som gör certifierad hudvård och hårvård för hela familjen till riktigt bra pris. Finns i de flesta större matbutiker, och så klart online. Jag gillar tex detta spraybalsam, Aloe Vera Spray Conditioner, 55 kronor.  Jag gillar också:

Shea Butter Argan Lavender, 199 kronor.

Alla deras tandkrämer, ca 39 kronor.

Volymschampo med rasul, 55 kronor. 

mossa_bb cream

• Mossa gör riktigt fin hudvård i bra prisklass. Bland mina favoriter hittar ni denna, BB Nude Tinting Moisturiser, 149 kronor, som är en färgad dagkräm som återfuktar fint. Jag gillar också:

Vitamin Oil Cocktail Facial Oil, 149 kronor, som är ett riktigt kap.

Mineral Sunscreen Lotion SPF 20, 166 kronor. 

Juicy Clean 3in1 Cleansing Micellar Water, 119 kronor. 

ekologisk ögonskugga från benecos

• Benecos är ett tyskt budgetmärke som är bäst på smink, men som också gör en del bashudvård. Bland mina favoriter hittar ni denna palett med ögonskugga, Natural Quattro Eyeshadow Coffee & Cream, 79 kronor, som är riktigt användbar. Jag är också ett stort fan av deras kajalpennor:

Natural Kajal, 43 kronor, som kommer i flera nyanser.

BB Cream Fair, 114 kronor. 

Läppstiftet Pink Honey som är en grym rosa/nude nyans för bara 75 kronor. 

loelle_rosenvatten

• Loelle är ett svenskt märke som gör många bra basprodukter, tex rent rosenvatten, Rose Water, 129 kronor, som är ett utmärkt ansiktsvatten. De erbjuder också många bra basoljor, som tex avokadoolja eller nyponsfröolja som funkar utmärkt som ansiktsolja. Just nu är jag ganska kär i deras multitvål, Black Soap, 89 kronor, som man kan ha till ansikte, hår och kropp.

weleda hårvård

• Weleda gör riktigt bra kroppsvård för hela familjen och jag gillar tex deras hårvård; Oat Replenishing Shampoo, 129 kronor.  De har också riktigt bra ansiktsvård för olika hudtyper och bland mina favoriter finns:

Wild Rose, Smoothing Night Cream, 249 kronor.

One-Step Cleanser & Toner, 149 kronor. 

Multisalvan Skin Food, 89 kronor. 

Skin Food Light, 89 kronor. 

alverde_smink

• Alverde är ett märke som du hittar i Tyskland och Österrike på kedjan DM (Drogerie Markt) och detta är deras certifierade house brand. De gör ALLT – smink, ansiktsvård, kroppsvård, hårvård, solvård, produkter för barn och herr… Jag pratar om naturkosmetik från 12 kronor och upp till max 200 kronor. På bilden ser ni en mascara (ca 39 kr), cover stick (ca 40 kr), highlighter (ca 50 kr) och en makeup mist för ca 50 kr. Så passa på att fynda när ni är på besök i Tyskland – men kom ihåg – allt är inte grymt. Man får det man betalar för, men det finns absolut guldkorn!

lavera_mascara

• Lavera är ännu ett tyskt märke som du hittar även i Sverige. De har samma stora sortiment som Alverde; kroppsvård, ansiktsvård, hårvård och smink. Deras Mascara Deep Darkness, 110 kronor, är verkligen värd att testa, liksom Volume Mascara, 79 kronor. 

Jag har haft flera fina favoriter från Lavera som tyvärr inte finns kvar, bland annat tonad dagkräm, ögonkräm, nattkräm och serum. Men kroppsvården är grym och prisvärd som tex:

Duschgel, Apelsin & Havtorn, 69 kronor. 

Body Lotion, Apelsin & Havtorn, 99 kronor. 

logona-hudvard

• Logona är också från Tyskland (ser ni ett mönster?) och bland deras produkter har jag också hittat flera favoriter; badskum till min dotter när hon var liten, kroppsolja, ansiktspeeling för känslig hud och rosenvatten. Men även här har flera av mina favoriter försvunnit. På bilden ser ni en härligt tjock olje-gel-rengöring för ansiktet med havtorn och som passar mogen hud, Age Protect, ca 150 kronor. 

Jag har tidigare haft en ögonskugga från Logona som inte finns kvar, men som verkar omstöpt och ser sååå himla fin ut, en trio som heter Eyeshadow Trio Rosewood – perfekta nyanser, 179 kronor. 

sante shampoo rose

• Slutligen måste jag lyfta ännu en tysk; Sante. Här ser ni en storfavorit, Brilliant Care balsam, 92 kronor, som verkligen är ett kap – håret blir grymt av det och är perfekt när du ska dra igång din gröna hårdetox. Jag gillar också deras:

Repair Shampoo, 79 kronor. 

Nail Polish Remover, (nagellacksremover), 92 kronor. 

Handkräm Goji & Oliv , 59 kronor. 

 

Jag har ju blivit otroligt bortskämd under åren och i takt med att min hud åldras, så kräver jag numera lite mer av mina produkter. När hudvården är billigare innebär det färre exklusiva och effektiva ingredienser, och ofta med högt vatteninnehåll och det är fine många gånger. Särskilt när det kommer till duschkrämer som ändå bara åker av, en enklare bodylotion som man bara behöver efter gymmet, eller ögonskuggor som man använder ett par gånger per år. En sak har jag dock noterat – mitt hår måste ha mer återfuktande schampon och balsam, annars blir det otroligt risigt, så här är det få budgetmärken som kan hjälpa mig, buhu…

Jag är dock på långa vägar klar med att utforska många av de billigare märken som finns på marknaden och jag älskar ju att bli glatt överraskad av guldkorn!

 

Vilka är era favoriter när det kommer till budgetmärken? 

5 ekologiska ansiktskrämer under 150 kronor