Ekologisk ansiktsolja. Jag fick för länge sen ett litet test på en fin ansiktsolja från det amerikanska företaget de Mamiel. Deras idé är att huden behöver olika typer av vård under året och de har därför tagit fram ansiktsoljor för de olika säsongerna och andra behov. En väldigt bra idé, jag känner väl igen att huden är annorlunda på vår och sommar jämfört med höst/vinter.

Denna för våren, som jag använde i maj för ett par år sen, innehåller mängder med fina oljor, bland annat jojoba, calendula, ängskrasse, mjölktistel och sen en massa fina extrakt som doftar gott och som konserverar som rosmarin, grapefrukt, geranium, lavendel, timjan och mynta bland annat.

 

  • Vad: de Mamiel, Spring Facial Oil, 20 ml, ca 800 kronor.
  • + Den är fantastiskt väldoftande – när man tar den i händerna och kupar händerna över näsan och drar in oljan… himmel! Det är som en skjuts direkt upp i huvudet som liksom exploderar därinne, och sen prids en känsla av välbehag genom hela kroppen. Snacka om effektfull aromaterapi! Oljan går lätt in i huden, och den lämnar huden babymjuk, elastisk och skön. Dessutom känns huden en aning uppstramad. Jag noterar bättre stuns och jag noterar en jämnare hudton. Dessutom gillade jag att huden kändes fräsch, ibland blir jag lite obalanserad under just den här perioden.
  • – Priset.
  • Betyg: 4,5. 

 

English: This facial oil from American brand de Mamiel smells so divine! It sends waves of feel-good through my body!