Schampo – ekologiskt och naturligt. Älskar schampokakorna från Grön Lycka – de är enkla, miljövänliga och de tar verkligen hand om håret – inga konstiga svintobollar här! Den här duon gillar jag, även om mitt hår just nu är i frissig form, så tycker jag nog att jag har testat bättre schampo och balsam från Grön Lycka som passar just mitt hår bättre. Men har du aldrig testat schampo och balsam i fast solid form innan – testa dessa!

 

Grön Lycka, Coco Cream Schampo, 189 kronor.  Den här schampokakan har bra storlek, ligger bra i handen och är lätt att använda. Bara att gnugga den mot blött hår, så blir det lite löddrigt. Masserar hårbotten, och sen sköljer jag ur och nästa gång – schamponering nummer 2 – blir mer lödder och ännu skönare att tvätta håret, massera hårbotten och verkligen få ut allt schampo i längderna. Sen är det bara att skölja ur och njuta av ett rent hår! Denna lovar mer lyster till normalt, torrt och livlöst hår, och ja, mer volym ger det i vilket fall! Tycker också att håret känns rent och fräscht men inte riktigt så återfuktat som jag skulle behöva (just nu har jag väldigt torrt hår.) Älskar att ta med denna när jag reser – tar ingen plats, doftar gott och är lätt att använda. Ett plus att man slipper släpa på vatten! Om jag tvättar mig med denna dup så håller sig håret fräscht i minst 2 dagar, sen anar jag en lite fet känsla i håret. Betyg: 4/5. 

 

Grön Lycka, Coco Cream Balsam, 199 kronor. Balsamkakan är lika väldoftande och något mindre. Den är också lika lätt att använda, håret får direkt like extra kärlek och känns mindre strävt och blir genast mjukare. Det är lite som en kompakt oljeboost (innehåller mangosmör, jojobaolja, arganolja och kokosolja) som ändå inte tynger ned håret, utan som ger håret mjukhet. Tycker också att håret känns mindre frissigt och har fått fin glans. Men även här hade jag kunnat tänka mig ännu mer återfuktning till mina torra toppar. Betyg: 4/5. 

 

LÄS MER: Mina favoriter från Grön Lycka: 

Schampokaka och balsamkaka från Grön Lycka