Ekologiskt schampo och balsam.  Kul att Dr Hauschka utvidgar sitt sortiment och satsar på hårvård! Här är min recension av deras schampo och balsam:

 

Dr Hauschka, Shampoo, 150 ml, 229 kronor. Älskar den hör typen av förpackning; med ett hål i kroken, man vrider på korken och då öppnas hålet och ut kommer schampot! Så smidigt att ha i duschen. Schampot är typ orange, grumligt och ganska lättflytande. Det doftar riktigt gott av fräscha örter och blommor. Ganska lätt att fördela i håret, men med min längd (till axlarna) behövs det definitivt 2 schamponeringar. Löddrar bra redan på första försöket, men med ca en gammal enkrona i storlek när det gäller mängden, så räcker det enbart till främre delen av mitt hår. Får jag dock göra 2 schamponeringar blir det hur bra som helst! Massor av härligt lödder och håret känns genast rent och fräscht. Får inte samma känsla efter bara 1 schamponering. Håret blir rent, fräscht och håller sig fint ett par dagar. Ett riktigt bra schampo, men jag skulle gärna se att det var aningens mer återfuktande. Betyg: 4/5. 

Dr Hauschka, Conditioner, 150 ml, 248 kronor. Balsamet är krämigt och vitt, som en lätt lotion, men det har en något annorlunda doft, lite mer åt mandlar – mycket god doft! Balsamet är lätt att fördela ut i håret och det känns genast återfuktande och vårdande. Tycker också att det ger håret riktigt fin glans. Ett plus för att det är enkelt att skölja ur, och håret känns enbart fräscht och fuktat. Bra balsam! Betyg: 4/5.