Ekologiskt och naturligt solskydd. Från Belgien kommer Biosolis som gör naturligt solskydd som är certifierad enligt Ecocert och Cosmebio. Solskydden är fria från zinkoxid, nanopartiklar och syntetisk parfym. De skyddar mot UVA och UVB.

I sortimentet har de också en sololja med spf, men den har jag inte haft tid att testa den här sommaren, tyvärr. Återkommer!

 

BioSolis, Melt-In Cream, spf 30, 100 ml, 236 kronor. Smidig pumpflaska som är väldigt lätt att dosera ur. Ut kommer en ljusgul lätt kräm som är lite som mousse och sen på huden blir den liksom oljig. Riktigt trevlig! Den här har jag använt på både kroppen och i ansiktet. Lämnar inga vita hinnor och skyddar bra. Doften är lite jord blandad med lite tropiska vibbar. Svår att förklara, men den är inte helt 100 %. Gillar!

 

BioSolis, Sun Milk, spf 30, 100 ml, 159 kronor. Den här krämen har jag använt minst i sommar. Mest för att de med pump är så mycket smidigare. Krämen är ganska trög och riktigt vit. Den är vattenfast, så därav segheten. Den här får man massera i ordentligt för att slippa hinnorna. Har ju inte badat så mycket i sommar, så tyvärr kan jag inte uttala mig om hur vattenfast den är. Doftar lite mer fräscha blommor och har en mild doft.

biosolis_sunscreen

 

BioSolis, Sun Spray, spf 50 +, 100 ml, 257 kronor. Den här trodde jag inte vi skulle få andvändning för i sommar. Jag tycker att det räcker med spf 30, eftersom spf 50 enbart ger marginellt bättre skydd. Men den hängde med upp i alperna och det är jag väldigt glad över. Smidig sprayfunktion och ut kommer en lättflytande ljusgul mjölk. Den är lätt att massera in i huden och lämnar då inga hinnor. Skyddar bra och doften är lite så där jord möter orkideer, lite konstig men funkar. Gillar!

 

BioSolis, Face Cream, spf 30, 157 kronor. Ett solskydd särskilt för ansiktet, men den här har jag inte använt så mycket alls. Den är ganska kompakt och kräver att man smörjer riktigt ordentligt för att man inte ska bli vit. Mild trevlig doft som klingar av snabbt. Använder hellre Melt-In Cream i ansiktet när det vankas solbad.

 

Läs mer: 

• Därför ska du undvika syntetiska och kemiska solskydd.

• Så kollar du ingredienserna i din solkräm.

 

English: These organic and natural sun screens from Belgian brand Biosolis have been with me this summer. My faves are the melt-in cream and the spray with spf 50. Saved me and the family from burns!