Hudvård för vintern. Jag brukar få lite ändrade behov under vintern i min hud, och jag märker det allra bäst i början av vintern när huden inte riktigt hunnit reglera sig själv efter kallare klimat och torrare inomhusluft. Men jag har ett knep som alltid funkar – fetare salva.

Här har jag testat en ansiktssalva, ett ansiktsbalm från svenska märket Maria Åkerberg som är grymt – dock heter den enbart Face Balm numera.

 

Maria Åkerberg, Face Balm, 50 ml, 349 kronor. Smidig burk med en härligt gul och fast salva som doftar riktigt fint av ros. Det är lätt att ta upp salvan trots att den är fast, och den skivar sig så där härligt när man har fått grepp om den. Lätt att massera in i huden, kroppsvärmen från fingrarna gör att den smälter lite. Huden “äter” genast denna salva, och blir liksom mättad, nöjd och glad. Huden skyddas och känns stöttad på ett härligt sätt. Jag använder salvan för sig själv till natten, eller över en olja på dagen.

Man blir lite blank i huden men det är lätt att använda ett löst puder/mineralfoundation över om man inte gillar att det blir blankt. Om jag ska ut och gå i vintern struntar jag i det – salvan absorberas ändå när man kommer ut i kylan och det blanka försvinner. Kvar blir bara en mjuk och elastisk hud som återfuktas på djupet.

Denna salva är inget jag har flera månader i sträck – den är för fet för det – jag klarar mig under de veckor som huden känns extra tunn, stram eller enbart “svag” och torr. Det är som en extra understöd som man kan sätta in vid behov och annars enbart att ha den som nattkräm. (Eller kroppskräm, handkräm eller fotkräm!) Den är baserad på bland annat bivax, sheasmör och olika oljor från nypon, gurkört och jojoba och den innehåller även squalene som hjälper till med fukten. En grym hjälpande vintersalva/nattkräm. Betyg: 5/5. 

face-balm-more maria åkerberg

 

Mina bästa produkter från Maria Åkerberg