Rawfood. Tidigare i veckan bjöd Maya Nestorov som bloggar under namnet Oslagbar Hälsa in mig och ett glatt gäng hälsobloggare och inspiratörer till en workshop i rawfood-matlagning på Food Lab i Stockholm.

Maya Nestorov

Maya (bilden) kommer att hålla kurser i rawfood-matlganing under september månad och här får man lära sig grunderna, inget avancerat med 50 olika ingredienser som man inte kan uttala, och i kurserna ingår också rawfood-desserter (yummie!). Här kan ni kolla in kurserna.

Macacos Acai

Jag smygstartade med desserten (!) som var en jättegod acaibowl med kokos och bär och själva acain kom från Macacos Acai. De säljer fryst acai som man använder för att göra de goda skålarna och som man kan pynta med valfria grejer som jordgubbar, jordnötssmör, mullbär eller annat smarrigt.

raw food

Sen var det dags för oss att sätta igång med uppgiften – att göra en raw lasagne. Vi hyvlade zucchiniremsor, mixade ihop en raw “ost” av pinjenötter och olja, gjorde en tomatsås och en spenatsås. Dessa varvade vi sen mellan zucchiniskivorna.

raw vegan lasagna

Ser ni så snyggt det blev! 🙂 Vi pyntade med basilika, valnötter och pinjenötter.

Hannah & Stephanie Bjelkstam

Tur att Stephanie från The Daily Good var med i mitt lag, hon fotar nämligen mat for a living och vet hur man ska göra så att det ser lite snyggt ut.

Nordic Superfood

Före middagen fick vi den fina lingondrinken (bilden överst) och till maten fick vi olika shots med olika superbärsblandningar från det svenska företaget Nordic Superfood. Företaget är skapat av Linda Myrberg som också var med under kvällen och berättade om sina produkter. Hon har lång erfarenhet från spa-världen och ville skapa produkter som också jobbar med skönheten och hälsan från insidan. Smart!

Karma Kombucha

Vi drack också väldigt god kombucha från Karma Kumbucha. Viss kombucha tycker jag är lite sträv, men dessa var smarriga.

Oslagbar Hälsa

Jag är ju inte stormförtjust i att stå i köket och laga mat, men detta var en grymt trevlig kväll, maten och drycken var supergod och återigen blev jag inspirerad att göra ännu mera gröna grejer i köket. Det är ju där den bästa näringen sitter, så det är något man borde ge sig själv så ofta man kan.

raw food

De fina bilderna från kvällen togs av Katarina Stojanovic från OhSnap. Tack för lånet av dem!

English: I attended a rawfood-workshop recently and had a really great evening. Not only did I cook (happens not so often), I also got very inspired to bring back more nutritious greens into my daily life. And the lasagna we made was delish! Great event organized by the very charming health expert Maya Nestorov.