Naturligt/ekologiskt smink. Det har dundrat in en massa nytt ekologiskt och naturligt smink på hyllorna och här är några riktigt trevliga sminkprodukter som jag gillar och testar just nu:

palett ögonskuggor Maria Åkerberg

Maria Åkerberg, Eyeshadow Collection Pink, 299 kronor.  Den här gillar jag! Använder den typ varje dag. Den ljusa nyansen är en perfekt highlighter med lagom lyster, mittenfärgen är en djup rosa/lila nyans som jag lägger till när det är mer festligt, och så nyansen längst till höger, en grålila/brun nyans som jag använder nästan varje dag. Perfekt att bara applicera lite grann på övre ögonlocket för att skapa lite lyster och intresse, och perfekt att ösa på mer när det är mer fest på gång. Detta är en ultimat palett med tre väldigt användbara nyanser, bra pigment och bra hållbarhet på skuggorna. En ny favorit! Betyg: 4,5/5. 

MA-lipliner-pink

Maria Åkerberg, Lip Liner Cold Pink, 149 kronor. Läppennor är på väg tillbaka med besked! Det bästa med dem är ju att man kan använda dem istället för läppstift i dag, men lika bra är att man kan skapa definition på läppkonturen. Jag har nämligen börjat märka att min läppkontur, alltså läppkanterna börjar luckras upp något. Det är sånt som händer när man åldras tyvärr. Men då kommer en läppenna bra till pass! Den här heter Cold Pink och det är en stark rosa färg som går mycket åt mörkrosa/bärfärg, snarare en ljus rosa. Kanske aningens för mörk för min smak, men ändå riktigt snygg. Mjuk och smidig att måla med, utan att vara för mjuk och suddas ut. Ger en halvmatt look som står sig bra på egna ben – alltså utan läppstift/glans, men är snyggast med andra läpprodukter. Jag hann använda denna kanske en vecka innan min 14-åring snodde den. Hon älskar den! Betyg: 4/5. 

Idun_blush

Idun, Blush Smultron, 265 kronor. Svenska Idun har gjort mineralbaserat smink i över 10 år och nu relanseras deras produkter i nya förpackningar. Detta är ett pressat rouge som ni ser i en pappförpackning som man bara skjuter in rouget i. Smart att ta bort plast, men får jag gissa kommer den här att se ganska sliten ut snart. Men själva rouget är superfint. Rosa nyans med lagom lyster, bra pigment och också bra hållbarhet. Gillar detta! Betyg: 4/5. 

Idun, Bronzer Sommardröm, 265 kronor. Denna bronzer bor i samma typ av förpackning och den är superfin! Alldeles perfekt nyans av brun, utan att bli för orange eller för rosa. Ger lagom med skimmer utan stora glitterpartiklar och sitter också riktigt bra på huden. Den här kommer att gå varm i sommar! Betyg: 4,5/5. 

londontown-nailpolish

Londontown, Lakur, Nail Polish, Save The Queen, 179 kronor.  Åh, vilken härlig brunlila nyans! Dessa lack är så otroligt smidiga att använda. Lätt att måla naglarna med, och med ett topplack håller sig dessa skitsnygga i upp emot 6-7 dagar! Londontown är 16-free, alltså fria från de värsta syntetiska kemikalierna som är vanliga i “vanliga” nagellack, och här finns massor av snygga nyanser att välja mellan! Men den här nyansen är så vårsnygg! Betyg: 5/5. 

lily-lolo-ogonbrynspenna

Lily Lolo, Brow Duo Pencil, Medium, 145 kronor. Den här ögonbrynspennan har jag varit sugen på att testa länge. Jag gillar ju enkla produkter och spenderar inte överdrivet mycket tid med brynen, även om jag gärna fixar dem varje dag. En penna kan vara lösningen, och denna har alltså en brun del och sen en ljus/silvrig del som är perfekt att måla precis under brynet. Gillar denna! Den bruna nyansen ser inte för varm ut, utan passar mig bra. Tricket med brynpenna är att inte rita långa streck, utan att dutta fram små, små streck. Lite som att man liksom fyller i brynen genom att “massera” in pennan, snarare än att måla. Och den här funkar bra! Bra pigmenterad penna och även om den är medium är det en ganska mörk färg som är riktigt fin. Betyg: 4,5/5. 

Har du några frågor om ekologiskt/naturligt smink?

Och det har redan rasslat in mer smink – så räkna med fler uppdateringar. Någon särskild sminkprodukt ni är extra nyfiken på? Har ni några sminkfrågor generellt? Tveka inte att höra av er, lämna en kommentar nedan eller maila mig: hannah(@)naturligtsnygg.se.