Ekologisk barnvård. Små barn har känslig hud och bör inte tvättas för ofta, och så klart inte tvättas i konventionella tvålar med starka syntetiska rengörare, if you ask me. Min 6-åriga dotter har normalt två dusch- eller baddagar i veckan och efter bad smörjer jag alltid in henne i hudlotion från Weleda eller en vårdande olja.

Tigerflicka har två oljor som jag har varvat mellan, Baby Allround och Baby Feel Good. Baby Allround är helt utan doft och innehåller enbart sesamolja, rapsolja och olivolja. Den är lätt att smörja in i huden och mjukgör direkt. Perfekt för barn eller föräldrar som är känsliga för dofter, eller bara vill undvika dofter.

Baby Feel Good innehåller ekologisk olivolja, mandarinolja och lavendelolja och den doftar underbart! Min dotter har inget emot denna heller och jag gissar att lavendeln gör att hon somnar ganska lätt. Även denna är lätt att smörja in i huden och håller henne mjuk länge.

Mitt enda problem med dessa oljor är glasflaskan som saknar stopp, vilket gör att många droppar har hamnat på golvet tyvärr. Jag har löst det genom att hälla över oljan i en gammal pumpflaska vilket verkligen underlättat. Oljorna är verkligen dryga, det behövs inte så många droppar för en 6-åring.

Mamma-Baby-Barn heter en salva som innehåller sheasmör, bivax och vegetabiliska oljor som jojobaolja och sesamolja. Har du blöjbarn funkar denna på rumpa och i blöjveck och vi har använt den på torra fläckar, på kinderna i vinter och jag har använt den på nagelbanden och fötterna. Jag gillar verkligen den här typen av burkar med skruvlock som man lätt kan slänga ned i väskan.

Tigerflicka köper du här.

English: Swedish/German brand Tigerflicka makes no-fuss organic products for the little ones. My girl loves the bodyolis and so do I!