Naturlig mineralfoundation. Jag använder mineralfoundation i perioder och jag blir alltid lika glad när jag kommer på vad lätt och enkelt det är att använda och vad bra resultatet oftast blir. Här har jag testat en från australiska Inika, min burk är från ett så kallat Discovery Kit, så den är något mindre än de “normala” burkarna.

 

  • Vad: Inika, Mineral Foundation, Nurture, 8 gram, 399 kronor.
  • + Väldigt bra nyans som passar min hudton riktigt bra. Fina lätta mineraler som känns bra på huden, inte torra eller obehagliga. Innehåller enbart jordmineraler, zink oxid, titandioxid och mica. Tack vare mineralerna har denna foundation spf 15. Ger en riktigt fin och jämn hudton som håller sig fräsch hela dagen. Blir varken oljig eller torr, och har riktigt bra hållbarhet. Tack vare mican ger den ett riktigt snyggt glow i ansiktet. Lätt att jobba på lite mer på em om man ska ut på kvällen – då blir man party perfect.
  • – Den innehåller väldigt mycket mica, vilket ger ganska mycket skimmer. Det gäller att borsta in denna ordentligt i huden så att det ser mer naturligt ut, annars kan det bli lite väl glittrigt.
  • Betyg: 4.

Inika_mineralfoundation

Borsten är riktigt bra. Ordentligt skaft att hålla i, mjuka sköna fibrer och den känns riktigt bra i ansiktet. Tar också hand om mineralerna ordentligt, så att man har en chans att få till ett snyggt resultat.

Efter att man har tagit upp mineralerna i locket, knackar jag borsten i handen så att mineralerna ramlar ned in i borsten, snarare än att se sitter på de yttersta fibrerna. Det ger ett riktigt fint och jämnt resultat, och man riskerar inte att överdosera.

Läs mer: 

• Mineralfoundation från Organic MAKE. 

• Kompakt mineralfoundation från Une.

• Mineralfoundation från Eco Minerals (5 i betyg.)

English: Australian brand Inika makes mineralbased make up that I really like and this loose foundation is no exception. It is a bit heavy on the shimmering agent mica, but if you brush it in properly you’ll end up with even glowing skin.