Naturlig volymmascara. Franska sminkmärket Couleur Caramel gör riktigt bra grejer och i Frankrike används produkterna av många makeupartister och inom TV. Jag är jättenöjd med de produkter jag har testat än så länge (testar just nu en jättebra foundation och primer, återkommer med recension där) och det känns verkligen att de är framtagna med resultat i fokus, inte bara att ingredienserna ska vara “bra”.

Mitt enda problem med märket är förpackningarna. Jag förstår att man vill signalera något slags hållbarhetstänk och det har de ju lyckats med, men så här bra produkter sänks liksom av dessa tråkiga förpackningar. Nu är jag beautynörd och lägger kanske för stor vikt vid sånt här, men jag tror att en del väljer bort märket på grund av look & feel. Så himla synd!

 

Vad: Couleur Caramel, Volumizing Mascara, 229 kronor. 

+ Kolsvart formula som är ganska blöt och kladdig. Svärtar fransarna med ett drag och ger genast bra volym till fransarna. Efter ett par drag ger den också bra längd. Väldigt enkelt att få dramatiska fransar. Sitter bra på fransarna stora delar av dagen och klarar både en Tjejmil och en sorglig film utan att söla för mycket. Inledningsvis var det svårt att dosera guckan så att det skulle bli lagom – det blev lite kladdigt i början, men sen har det varit smooth sailing. Jag är mest impad av längden faktiskt, tycker att den ger bra längd som håller hela dagen. 98 % naturligt innehåll.

– Det tar lite tid att bli kompis med den här. De första två veckorna kämpade jag med att inte få massa kladd på ögonlock och jobbiga klumpar. Den kändes ojämn i formulan. Och sen släpper den tyvärr en del under eftermiddagen, så man blir lite “suddig” under ögat, lite beroende på vad jag har som underlag.

Betyg: 4. 

couleur caramel natural mascara

Couleur Caramel har även en annan mascara som är ekologiskt certifierad, som alltså har ännu “renare” innehåll och den kommer både som förlängande och volymgivande. Och denna naturliga variant som jag har testat finns även som förlängande mascara och även i bruna nyanser.

Ofta brukar innehållet i själva mascaran, alltså guckan/formulan vara samma för både volymmascara och förlängande mascara och det som skiljer åt är själva borsten, som då möjliggör att fransarna blir tjockare – med hjälp av klassisk borste, eller att fransarna blir längre och mer separerade – med hjälp av smalare plastborste. Vet dock inte om det är så i C Caramels fall.

 

Läs mer: 

• Riktigt bra volymmascara från Dr Haushcka.

 

English: This natural mascara from French brand Couleur Caramel is really good at giving me thick, long and dramatic lashes that stays on all day. If I were the marketing director of this brand I’d rethink the packaging though – it does nothing for me.