Ögonbrynsfärg. Jag har (tyvärr) ljusa glesa bryn och under flera år färgade jag brynen med “vanlig” ögonbrynsfärg som ofta innehåller en del tveksamma syntetiska kemikalier. Jag trillar ibland dit, men har nu lyckats hålla mig borta från färgning de sista två åren. Vet ärligt talat inte om jag skulle våga nu, en allergisk reaktion kan komma som ett brev på posten.

naturlig ögonbrynsfärg

Min räddning heter istället mineralbaserad ögonbrynsfärg från c/o Mineralsmink. Den här lilla dosan innehåller en brun färg som heter Kakao och som är helt matt, har superbra pigment, perfekt färg och jättebra hållbarhet. Innehåller 1 gram, kostar 99 kronor och här hittar du den.

naturlig ögonbrynsfärg

Jag använder den här suveräna ögonbrynsborsten – EB1 från Linda Mehrens, läs mer om den här. Den är snedklippt och platt och den tar upp mineralerna väldigt bra, och sen är det bara att borsta in i brynen. Det som händer är att mineralerna även når huden, så man fyller liksom i brynen på huden och sen fäster de också i brynen. En del använder sen ett vax på brynet så att man “förseglar” mineralerna och får en lite mer “blöt” look på brynen men jag brukar köra utan.

Jag har använt den här brynfärgen i flera år och den är ännu inte slut – sjukt dryg! – och jag återvänder ständigt till den. Ett tips är också att doppa en tunn pensel i lite vatten och sen ta upp mineralerna och så kan du måla en snygg eyeliner!

Läs mer: 

• Suverän mineralfoundation från c/0 Mineralsmink (hette tidigare c/o Naturkosmetik).

• Intervju med Lena Engnell, grundare av c/o Mineralsmink.

• Recension av olika ögonbrynsvaxer och ögonbrynspennor. 

English: I’ve been using this mineral based product from Swedish brand c/o Mineralsmink to fill in my quite light eyebrows for the last 3 years, I think. It’s the perfect matte shade of brown and with my excellent eyebrow brush from Linda Mehrens it works a charm!