Makeupborstar. I många år har jag applicerat flytande foundation med fingrar eller svamp. Men sen blev jag introducerad till foundationborsten för några år sen – tack Gabriela för det! – och då förändrades väldigt mycket. Det gick plötligt mycket snabbare att applicera foundation och resultatet blir alltid bra.

Jag har flera olika borstar som jag gillar, här är fyra av dem, från toppen:

 

Idun Minerals, Stippling Brush, 149 kronor. Den här borsten har en flat topp, med lite glesare strån längst ut. Här pumpar jag bara ut lite foundation på handryggen och tar upp med borsten i en cirklande rörelse. Och sen borstar jag in foundation i ansiktet i samma cirklande rörelser. Det går snabbt, det blir jämnt och fint och det går också att bygga upp mer täckning. Det enda negativa med denna borsten är att det stilrena skaftet är lite svårt att få grepp om. Och eftersom borsten är så bred, kan det bli svårt att komma åt mindre utrymmen i ansiktet.

 

Eco Tools, Stippling Brush, 129 kronor. Den här borsten är rundare och mindre än den ovan. Men stråna är uppbyggda på samma sätt; på toppen är stråna glesare. Den här tar också upp foundation enkelt och sen är det också smidigt att borsta in foundation i ansiktet med cirklande rörelser. Den här är lite mjukare, och eftersom den är rundare och mindre kommer den åt bättre i ansiktet.

stippling_brush

Rms Beauty, Skin2Skin Foundation Brush, 410 kronor. Den här borsten är lite dyrare, men den är också otroligt bra. Den är tätt packad och som ni ser i en rund form. Den är särskilt framtagen till Rms Beautys fasta foundation UnCoverUp. Men den funkar faktiskt även till andra foundations som är mer flytande. Den är otroligt lätt att använda, det blir ett väldigt bra resultat, eftersom borstens täthet och virvel är som att använda fingrarna, fast det går sååå mycket snabbare. Tätheten gör det också lätt att bygga på mer täckning.

foundation_brush

Kjaer Weis, Foundation Brush, 285 kronor. Den  här borsten är platt och mer som en pensel och till Kjaer Weis kompakta krämfoundation är denna riktigt bra. Den mindre borsten gör att du slipper “penseldrag” och det är enklare att få till det snyggt. Den är också väldigt bra att använda när man behöver toucha up tex under ögat, eller använda som concealerborste.

 

Läs mer: 

• Bra borstar som jag gillar att använda till ögonbrynen. 

 

English: Here are four brushes I like to use for my liquid and compact creamy foundation.