Ekologisk ansiktssalva. Under vintern kan det ibland vara svårt att behålla fukt och mjukhet i huden. Jag råkade ut för extra mycket yttorrhet när det plötsligt blev vinter i november förra året och i kombination med att jag hade slarvat med att ta olja invärtes – läs all about it here – så blev det kris i huden.

Vad: Neal’s Yard Remedies, Wild Rose Beauty Balm, 50 ml, 479 kronor. 

Jag tog hjälp ifrån Neal’s Yard Remedies bästsäljare Wild Rose Beauty Balm som jag tidigare enbart använt som rengöringssalva. Som sådan är den alldeles underbar; man masserar in salvan i ansiktet, den lösgör smuts och makeup, sen tar man en varm blöt muslinduk och torkar av ansiktet och huden lämnas mjuk, ren och återfuktad. Har man fet hud är detta ett perfekt sätt att göra rent huden, eftersom fett löser fett. Och är man torr är det också alldeles utmärkt, eftersom hudens eget fettlager skyddas.

Men nu i vinter har jag använt den här fantastiska multisalvan som extra vårdande nattkräm. Och det har varit fullkomligt ljuvligt att massera in den här i huden på kvällen. Dels för den fantastiska rosdoften, men också för att jag direkt har känt att huden har fått den hjälp och vård den har behövt under min vintertorrhet. Efter bara ett par dagar balanserade sig min hud och jag har fortsatt att använda den som nattsalva minst en natt i veckan nu i vinter.

Den fungerar också utmärkt som dagkräm för den som ska vara ute i skidbacken en hel dag, eller på torra nagelband, händer, knän eller armbågar. Älskar verkligen den här typen av multiprodukter! Betyg: 5/5.  

wildrose_beautybalm

 

Läs mer:

• 7 vintersalvor som räddar din hud. 

 

English: When winter hit Sweden i November my skin reacted very badly. Turns out I was really dry on the inside and the outside. This wonderful multi product from British brand Neal’s Yard Remedies saved my dry, chapped skin! Love it, love it!