Ekologisk ansiktsolja. Ni vet ju vid det här laget att jag nästan dagligen använder ansiktsolja, om jag inte använder ett serum. Jag ÄLSKAR ansiktsoljor och min hud trivs riktigt bra med oljor. Allas hud gör inte det, och man kan också gillar olika typer av oljor. Jag har lärt mig att jag trivs väldigt bra med druvkärneolja och just denna underbara nya favorit har denna olja i sig! (Varför har igen berättat för mig om denna JUVEL tidigare ???!!!)

rose_oil neals yard

Vad: Neal’s Yard Remedies, Rehydrating Rose Facial Oil, 30 ml, 339 kronor. 

Oljan kommer i en kartong, man skruvar av korken på den fina blå glasflaskan och sen sätter mani sin pipett. Och oljan doftar helt makalöst av rosor! Det är den mest ljuvliga rosdoft jag någonsin känt! Oljan är ljust gul och lätt och snabb i konsistensen. Och dryg! Ett par droppar räcker gott för hela ansiktet.

Just denna olja är alltså en blandning av druvkärneolja, hasselnötsolja, nattljusolja och sen är den full av olja från rosor och även patchouli och geranium. Oljan är lätt och när man trycker in den i huden så matas huden med FUKT, och blir underbart härlig och mjuk och smidig. Och själva doftupplevelsen så himla underbar! Den höjer hela ritualen, jag längtar tills jag ska applicera oljan! Jag överdriver nog inte om jag säger att jag är helt förälskad!

Huden matas alltså med fukt, känns omedelbart mjuk och smidig och den här känslan håller i sig hela dagen. Oljan håller huden jämn, lugnar huden – passar mycket bra till mig som har känslig hud, trots att det står att den är för normal hud, skulle säga att den passar alla! – och tycker också att den tar ned orenheter och “utbrott” som kommer vid mens osv. Jag gillar också den härliga känslan på huden, fuktmatad, glowig och supermjuk.

Detta är en av mina absoluta favoriter när det kommer till ansiktsoljor. Kan vara den bästa någonsin! Mycket tack vare den otroligt sköna känslan i huden, att den liksom verkligen går och in gör nytta i min hud och att vi trivs ihop. Kommer alltid vilja ha denna i mitt badrumsskåp. Och priset är riktigt bra! Betyg: 5.  

rehydrating_rose oil neal's yard

English: Love it! Love it!