Silverschampo och silverbalsam – för blondiner och brunetter! Bruns silverschampo har länge varit en favorit hos många, och grundarna, Johanna och Cecilia (frisörer) har också sagt flera gånger att jag borde testa. Ok – då gör jag väl det! Jag har alltså mörkt hår, även om jag de sista åren har ganska mycket grått i håret (som färgas över med ljusare örtfärg) men jag har inget behov av att “ljusa upp” eller så. Och Bruns Silverschampo dämpar och neutraliserar alltså gula toner i ljust hår, men i mitt hår sker ingen direkt påverkan på min nyans. Men väl på håret! (Dessa två finns också i en oparfymerad version.)

 

Bruns, Silverschampo, 300 ml, 385 kronor. Detta är ett mörkt lila schampo som har en härlig doft av olibanum. Det skapar en del lödder i första schamponeringen, men i andra känns det riktigt nice – och håret känns ordentligt rent. Det är lite konstigt att skölja ur ljust lila skum, men hey, det åker alltså ur håret. Och hur blir håret? Mjukt, men samtidigt starkt. Glansigt, det ser välvårdat och snyggt ut. Jag behöver bara gå ur duschen och låta det självtorka. Kanske inte det mest volymgivande jag varit med om, men det är grymt. Innehåller ett ämne som heter Kampeche, (örtblandning) som hjälper till att stärka håret, och gör det verkligen. Jag tappar typ inga hår alls i duschen! Håller håret mjukt, återfuktat och rent i flera dagar. Just nu tvättar jag bara håret 2 gånger i veckan, så även om schampot är dyrt, så håller det håret superfint länge = drygt! Betyg: 5/5. 

 

Bruns, Silverbalsam, 300 ml, 385 kronor. Balsamet är mjukt och också det lila i färgen, men lite mer ljust och verkligen just lila! Det är lätt att fördela i håret och håret suger verkligen åt sig av detta. Gör håret mjukt, glansigt och följsamt utan att tynga ned håret. Det gäller dock att vara noga med att skölja ur håret, lila balsam i örat ser lite skumt ut, kan jag meddela! Tillsammans med schampot är detta en succé för mitt hår. Jag tappar inte alls lika mycket hår (det märks i duschen) och håret har varit i jättefin form hela vintern. Jag tycker ibland att balsam inte riktigt återfuktar så mycket som jag skulle önska, men det gör verkligen detta balsam. Jag har inte haft så torrt hår alls som jag brukar ha på vintern. Toppenbalsam! Betyg: 5/5.