Ekofrisör. Detta är Alexandra som driver Salong Alexandra i Linnéstaden i Göteborg. Här kan du färga håret med Organic Color Systems, som är en kemisk permanent färg som är utan de värsta ingredienserna, och som innehåller ekologiska oljor. (Ser ni, nu fotar jag snett igen…)

Här kan du också klippa dig, göra uppsättningar, färga bryn och få en uppfriskanade hårbottenmassage som jag testade. Alexandra säljer också produkter från bland andra John Masters Organics (oslagbara produkter, som hon själv säger) men även svenska Edge och Hjärtligt.

Salong Alexandra Göteborg

Hårbottenmassagen är ett bra steg för dig som vill gå över till ekologisk hudvård, eftersom den gör ordentligt rent i hårbotten, och även delar av hårstrået, om du har mycket rester av stylingprodukter och annat.

Alexandra använder produkter från JMO (John Masters Organics), först Scalp Stimulating Shampoo, som masseras in under 7 minuter. Till sin hjälp har hon en liten hårbottensborste som är väldigt skön och som verkligen går ned i botten.

Sen använder hon JMO Scalp Stimulating Serum som får fart på blodcirkulationen och som rensar bort slaggprodukter. Hårbotten är nu ren och “nollad” med återställd pH-balans. Sist masserar Alexandra in JMO Rosemary & Peppermint balsam i håret och låter det verka en stund.

Salong Alexandra ekofrisör

Detta var en väldigt skön behandling, jag kan inte minnas när min hårbotten fick så mycket kärlek! Förutom kärleken, kändes hårbotten också väldigt fräsch, och “levande”. Efteråt stylade Johanna mitt hår med Edge mousse och JMO Vanilla Bourbon Texturizer – jag blev som ny!

Jag blev verkligen kär i den söta salongen, men även i Alexandra själv som har jättebra energi, är väldigt bra på hår och verkligen brinner för ekologisk hårvård. Missa inte om du är i Göteborg! Facebook här.

Hjärtligt schampo och balsam

Alexandra var gullig och skickade med mig schampo och balsam från det svenska märket Hjärligt. Ska bli spännande att testa!

Är du frisör som vill arbeta med ekologiska och naturliga produkter? Vill du gå över till gröna alternativ? Alexandra är på jakt efter en kollega till sin salong i Göteborg, någon som brinner för det naturliga och som är en stjärna på hår. Kontakta henne här.

English: I tried a deep cleansing scalp treatment when I visited Gothenburg this summer. In the adorable salon Alexandra I had a very nice organic experience – don’t miss!