Ekologiskt läppstift. Australiska Zuii Organic gör naturlig makeup med höga halter av ekologiska ingredienser – tänk mikroniserade blommor bland annat, och dessa läppstift är helt underbara! Flora Sheerlips Lipsticks heter modellen, och det är smalare stift med vårdande läppstift som är lite mer åt färgade balm än högpigmenterade läppfärger. Helt i min smak.

Här ser ni en fin kvartett av nude nyanser som också passar mig – blir det för mycket färg på läpparna så känner jag mig “utspökad”.

Nyanserna heter från vänster:

Dahlia – Fern – Mish – Crystal.

zuii_sheer_lips

Dahlia är en klassisk nude nyans som går lite åt aprikos, utan att bli för mycket orange. Mjukt, inte heltäckande, och ger superfin glans åt läpparna. Kliar inte i min hals, även om de innehåller ricinolja. En favorit!

Fern är en mörkare nyans som går lite mer åt bär, men den är inte superkall i nyansen, utan passar säkert många. Mjuk känsla, och håller också läpparna mjuka, och har lite mer pigment i sig än Dahlia. Ger inte heller lika mycket glans som Dahlia.

Mish är en ljust brun/nude nyans som är den mest genomskinliga av dessa fyra. Har också en liten gnutta skimmer i sig. Riktigt fin, men man får dra på några lager för att det ska synas. Lite beroende på vad du själv har för egen läppfärg så gissar jag att den här färgen kan ge olika nyans åt läpparna. Den här skulle jag kunna använda varje dag! Nude, så man känner inte att man “har målat” sig, men ändå har man en snyggare finish på läpparna.

Crystal är en härligt bronzig nyans som har mycket skimmer i sig och som passar perfekt att lägga på Fern – eller valfri nyans – för att få den lite mer skimrig. Ett riktigt fint läppstift som jag kommer att använda mycket i sommar, tror jag.

 

Förutom att dessa är mjuka och sköna på läpparna så doftar de också riktigt trevligt, de är ju alla baserade på blommor och jag tycker mig ana en härlig rosdoft från dem alla.

Zuii Organic Sheer Lips

Dahlia – Fern – Mish – Crystal. Jag testade en annan nyans av detta läppstift för några år sen, men när man inte passar i färgen är det svårt att börja gilla ett läppstift. Dessa nude-nyanserna tror jag går hem i de svenska stugorna – am I right?

De har i alla fall gått hem hos mig – mest för att de är så himla sköna på läpparna – behagliga och mjuka – men också för att de är så användbara för mig. Känner för första gången på länge att det är kul med läppstift!

 

Här hittar du Zuii Organic Sheerlips.

 

English: I love these all organic lipsticks from Aussie brand Zuii Organic. The perfect nudes!