På sommaren när man är ute större delen av dagen och gassar i solen behöver huden extra fukt. Förutom after-sun kan det vara bra att ge huden liten extra hjälp. Här är tre fukt-kompisar som jag gärna rekommenderar:

1. Pangea Organics Facial Toner for thirsty skin. Använder du aldrig ansiktsvatten eller toner kan det vara skönt att testa nu på sommaren. En dusch fräschar upp och tillför omedelbar fukt. Jag använder ansiktsvatten efter varje tvätt och duschar mig också på jobbet efter några timmar framför en dataskärm. Denna från Pangea Organics har jag köpt på Sephora i New York, finns tyvärr inte i Sverige. Men den är helt fenomenal och doftar som en bukett örter – man vill dricka upp den!

2. Dharmazone Sabisands Eco Hydrating Mask, 50 ml, 297 kronor. En mask är ett snabbt och bra sätt att fuktboosta huden. Jag brukar dessutom sova med fuktmask då och då för att verkligen ösa in fukt i huden. Den här är som en creme, lätt att applicera, och så älskar jag den praktiska pumpflaskan. Ger direkt effekt. Doftar underbart.

3. Annemarie Börlind LL Generation 2 day beauty cure, 2 ampuller med 7 ml fuktighetskoncentrat och 7,5 ml krämig fuktighetsmask, 145 kronor. Detta är en fiffig produkt som är riktigt kul att använda. Första kvällen knäcker man en ampull med koncentratet och klappar in i huden, sen tar man hälften av cremen och smörjer in tjockt som en mask och låter verka, och sist masserar man in resten av cremen och sover med den. Upprepar dag 2. Den ger huden omedelbar fukt. Perfekt om man behöver ge sig själv lite extra omsorg.