Ekologisk ansiktsvård. Svenska Cicamed gör riktigt bra naturlig hudvård. Jag föll som en fura för deras C-vitamin serum – läs mer här – och denna trio är inte illa pinkad alls. Skulle gärna använda både nattcremen och serumet igen. Gemensamt för alla produkter är de praktiska pumpflaskorna som doserar perfekt. Cicamed köper du här. 

 

1. Cicamed, Night Antioxidant, 50 ml, 479 kronor. Nattkräm som doftar riktigt härligt av citron. En lätt creme som är betydligt mer kraftfull än vad den först verkar. Den är fantastiskt skön att smörja in i huden och trots att den är så lättflytande så tar den genast hand om huden. Mjukgör, gör huden elastisk och även lugn. Innehåller nyponfröolja, jojobaolja och sheasmör. Huden känns slät och fräsch och känslan lever kvar till morgonen efter. En av de bästa nattkrämer jag testat. Betyg: 5. 

 

2. Cicamed, Serum Aha, 30 ml, 449 kronor. Ibland är det svårt att veta om ett serum är bra eller inte. Jag har använt detta till natten i ca 8 veckor med ett uppehåll under min vecka i New York, och då passade min hud på att balla ur ordentligt (jag använde olika testprodukter då, drack en del vin och åt mer socker än vanligt). Men när jag kom hem återupptog jag serumet och huden blev genast bättre. Innehåller naturlig lactic acid som ska stimulera ökad cellförnyelse och ge huden ny lyster. Och just det upplever jag – en bättre struktur och fin lyster i huden. Dessutom noterar jag en jämnare hudton. Betyg: 4,5.

 

3. Cicamed, Day Antioxidant, 50 ml, 479 kronor. Den här dagkrämen doftade först inget vidare alls. Surt och gammalt – det var verkligen en oangenäm doft. Men efter ett par veckors användning blev doften betydligt bättre. Tunn i konsistensen, men känns inte lika vårdande som nattcremen. Färgen är brunsmutsig och inte så kul. Jag gillade den inte alls först men den stramar upp huden, och håller den återfuktad. Ger en matt yta och trots att den är så tunn hålls huden mjuk. Jag gillar den dock allra bäst med ett serum eller olja under, för sig själv funkar den inte alls lika bra. Betyg: 3,5.

 

English: Swedish brand Cicamed offers great – but somewhat pricey – natural skincare. I specially like the night cream and the serum with lactic acid is also working for me.