Ekologisk och naturlig makeup – vilka produkter är bäst? Dags för lite Bäst i Test! Och denna gång handlar det om mina favoritmärken inom ekologisk makeup. Jag har ju trots allt plöjt igenom ganska mycket på den ekologiska marknaden de sista 10 åren, så visst finns det smink som har en särskild plats i mitt hjärta! Här är de märken som jag tycker är allra bäst:

hynt_concealer_light

Hynt Beautyamerikanskt sminkmärke som gör bästa ekologiska concealern, bästa ekologiska mascaran, grymma läppstift, grymma läppglans, grym ögonbrynsfärg, bästa kajalpennan och superfina mineralpuder.

rms_beauty4

Rms Beautyen klassiker som jag aldrig tröttnar på! Älskar deras foundations, highlighters och ögonskuggor i krämform. Rms Beauty gör också en av mina favoritmascaror, Volumizing, som är grym och superfina läppstift.

Kjaer Weis smink

Kjaer Weis – skapat av danska makeupartisten Kirsten, med bas i New York. Finaste förpackningarna, och grymma produkter. Älskar foundation, krämrouge, lip tints, mascara och ögonskuggor. Har ännu inte testat läppstiften, läppglansen eller krämögonskuggorna.

zuii_organic makeup

Zuii Organic – from Down Under kommer Zuii som har gjort ekologisk make up i många år. Jag gillar verkligen flytande foundation, ögonbrynspennan, läppstiften, bronzer och highlighter bland annat.

juice beauty foundation

Juice Beauty – med bas i San Fransisco, USA gör Juice Beauty min favoritfoundation och min favoritprimer, men också väldigt bra concealers, läpprodukter, och krämrouge. Jag gillar också highlightersticken, pudren och mascaran.

ilia_foundation

Ilia Beauty – ännu ett amerikanskt märke som gör grymma ekologiska foundations och underbara läppstift. Här gäller det dock att läsa inci om man är en nörd som jag, i vissa av produkterna med spf (inget av det vi säljer så klart!) finns det ett par ingredienser jag gärna undviker. Ser fram emot att testa fler av märkets produkter!

inika smink

Inika Organic – ännu ett australiskt sminkmärke som jag gillar! Inikas lösa rouge Blooming Nude är en favorit, liksom foundation, BB Cream, flera av deras mascaror och highlighter.

drhauschka_makeup

Dr Hauschka – tyska klassiska märket gör jättefina rouge, puder, concealers, en grym mascara och jag gillar också deras bronzer, kajalpennor och foundation.

estelle_thild_makeup

Estelle & Thild – och självklart måste svenska märket Estelle & Thild vara med på listan! De gör jättefina foundations, rouge, glowkräm och mascara. Jag gillar också deras läppstift och ser fram emot att testa bronzer i vår!

blushduo_lilylolo

Lily Lolo – jag har använt Lily Lolos smink i över 10 år. Jag älskar deras lösa mineralfoundation med spf 20, och dessa fina rouge, deras Big Lash Mascara och deras läppstift och läppglans – till riktigt bra priser!

Läs mer om ekologiskt smink: 

Mina 25 bästa ekologiska läppstift

Mina 15 bästa ekologiska läppglans