Ekologiskt serum. När jag var i USA förra året fick jag med mig det här serumet från Self Health Revolution, Herbal Face Food. Jag fick höra av flera som använde det att det var helt amazing, att man aldrig mer behövde använda något annat och att det var det bästa de hade testat. Företaget lovar nämligen att förbättra all hud; acne, psoriasis, torrhet, rynkor – you name it!

Klart jag blev nyfiken!

  • Vad: Self Health Revolution, Herbal Face Food, 40 ml, ca 800 kronor. 
  • + Smidig glasflaska med pipett som doserar riktigt bra. Serumet är inte baserat på olja, utan enbart på aloe vera och olika extrakt från jojobafröet, lavendel, kryddnejlika, oregano, timjan, och myrra. Den innehåller också extrakt från jasmin, vetiver, ylang-ylang, patchouli, sandelträ, kardemumma, citrus och mandarin. Doften är väldigt speciell, nästan lite konstig men man vänjer sig snabbt. Det är väldigt lätt att applicera eftersom det är mer som ett “vatten” som är tjockt av olika extrakt och har en liiite oljig känsla. Efter bara ett par dagars användning har min hud blivit helt fantastisk. Inget pansar av orenheter, fantastisk lyster, rynkor är utsuddade, förminskade porer, en helt ny jämnhet i hudtonen, spänst – den gör allt som man vill att den ska göra. Jag tycker själv att jag har fått ett “yngre” utseende, haha, och har också fått höra det av andra. Innehållet är handplockat, 100 % plantbaserade ingredienser och ätbart (fast det skulle jag inte vilja!). Dessa örter som är hämtade från över hela världen, är späckade med antioxidanter och det är de som går ned i huden och arbetar. ORAC-värdet är över 10 miljoner om det säger er något. Trots att det inte är oljebaserat behöver man inte till natten någon ansiktskräm eller olja över, och dagen efter ser man fortfarande fräsch ut. Nu under vintern har jag haft ansiktskräm över, eller också en foundation direkt på huden. Det bästa jag någonsin använt till min hud.
  • – Efter att man har applicerat detta hettar det och sticker ordentligt i huden. De första veckorna var det nästan olidligt, så ont gjorde det. Då tog jag ganska snabbt till en ansiktskräm över serumet, och då lugnade det sig. Den här reaktionen ingår i produkten, kan man säga, och den beskrivs tydligt på företagets sajt. Efter ett par veckor lugnade allt ned sig, och sen kändes det knappt. Då och då reagerar jag igen och blir blossande röd och det gör ont men det går över efter ett par minuter. Bävar för när flaskan tar slut – finns inte att köpa i Sverige. Det enda som inte är tydligt är exakt vilka ingredienser som är ekologiskt odlade och vilka som enbart är “vilda”.
  • Betyg: 5.

Mannen bakom Self Health Revolution, J Michael Zenn, har också skrivit en bok i ämnet hälsa som jag inte har läst, men han verkar starkt ifrågasätta hur vår mat blir till och vad vi kan göra för leva längre med hjälp av plantbaserad kost.

English: This facial serum from American brand Self Health Revolution is the bomb! I have never had better skin – and I’m 43!