Ekologiska hårstylingprodukter. Recension. Sen jag klippte kort fick jag plötsligt behov av nya stylingprodukter för håret. Här är en kvartett från österrikiska Less Is More som jag har testat (några av dem i mindre resestorlek).

 

• Mascobadogel, 50 ml, 95 kronor. 100 % naturlig, 54 % ekologisk. Smidig airless pumpflaska som doserar lagom. Ljus, nästan genomskinlig gelé som är ganska lös i konsistensen. Doftar lite aloe vera och kamomill. Den här gelen passar bäst att applicera i blött hår som man sen blåser torrt. Då ger det volym till håret. Passar inte lika bra att appliceras i torrt hår för att ge stadga, då blir lite för tungt tycker jag.

 

• Limesoufflé, 50 ml, 95 kronor. 100 % naturligt och 84 % ekologiskt. Samma smidiga pumpflaska och tittar ett ljust krämaktigt gelévax som också är ganska löst och som doftar riktigt fräscht av bland annat citrus och vanilj. Gillar! Den här applicerar jag i handukstorrt hår, utan att blåsa det – låter det bara självtorka. Ger snygg finish, inte så mycket stadga, men lagom för min pixie och även bra lyster och shine.

Less Is More hårvax

• Kieselvax, 50 ml, 220 kronor. 100 % naturlig, 70 % ekologisk. Ett fast vax som är grå-beige i färgen, doftar fräscht av citron och pepparmynta. Ger en matt finish på håret och passar bäst att använda på torrt hår för att få stadga och hålla håret på plats. Min man använder gärna detta. Jag tycker nog att det är lite för “torrt” i looken för mig.

 

• Honeywax, 50 ml, 220 kronor. 100 % naturlig, 83 % ekologisk. Lite mindre fast än vaxet ovan, gult i färgen och doftar av solmogna apelsiner! Lättare att arbeta in i håret och ger lite mer glans, men har inte riktigt samma starka stadga. Den här föredrar jag att ha som slutprodukt i torrt hår för att fixa till håret och hålla det på plats och får att få en snygg finish. Detta funkar även i handdukstorrt hår, utan att föna torrt.

 

English: I’ve tried some organic hair styling products from Austrian brand Less Is More and among these I’ll be sticking to the Lime Soufflé and the Honey Wax. Great for my shorter hairstyle.