Ekologisk örtfärg för håret. Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag färgar över mina gråa hårstrån med antingen helt naturlig örtfärg för hemmabruk, eller så går jag till en grön salong och färgar håret.

Detta är en nyhet på marknaden, örtfärg från det svenska märket Body Bazar, som ju annars gör jättefin arganolja, rasullera, rosenvatten och svart tvål. Nu har de utökat sortimentet med hårfärger Yes, I am free. 

Jag har testat en nyans som heter Dark Brown och som namnet antyder är en mörkbrun färg. Enligt bruksanvisningen ska håret vara torrt men nytvättat när man ska applicera färgen, men jag hade inte tid att tvätta håret innan, utan applicerade på otvättat hår.

bodybazar_color

Här ser ni örterna; shikakai, brahmi, harad, bhringraj, indigo, henna och amla. Dessa är alla olika typer av örter som växer i Indien. Jag tog hela förpackningen med örter och blandade med varmt vatten, nu minns jag inte riktigt, men minst 1,5 deciliter vatten. Man vill ha en smidig pasta, blir det för torrt och tjockt blir det svårt att pensla i håret.

color_bodybazar

Här ser ni min pasta, som jag med hjälp av en pensel applicerar i håret och sen får det verka under en liten hätta i minst 1 timme. Ju längre desto bättre täckning. Detta blev ganska mycket, så det räcker till ett halvlångt hår skulle jag säga. Jag har ju en kort page och för mig räckte det gott och väl. Räkna med lite söl i badrummet, det kan ramla färgklumpar på golvet och handfatet och så klart även hamna på öron och axlar.

När man ska skölja ur färgen ska man använda schampo och balsam, med andra märken ska man enbart skölja ur. Men det kändes skönt att tvätta med schampo och balsam. Direkt efteråt såg håret ut att ha lite grön nyans närmast hårbotten på det grå håret, men det försvann efter någon dag. Tycker att nyansen är riktigt bra, jag vill inte ha rött, eftersom jag inte passar i det.

Bra hållbarhet, det grå är ju aldrig helt täckt, utan mer naturligt täckt, det ser liksom ljust brunt/guldigt ut. Efter färgningen fick håret en otroligt fin glans, känns starkare och friskare. Örterna går ju inte in i hårstrået, utan lägger sig runt om och skyddar. Efter tre veckor börjar färgen att gå ur lite, men jag klarar mig ca 6-8 veckor mellan färgningarna.

Och här hittar du den.

cultivators örtfärg color

Läs mer: 

• Ny hårfärg i butiken; Cultivators.

• Så färgar du håret med örtfärg från Radico. 

 

English: I’ve tried this all organic herbal color for my hair from the Swedish brand Body Bazar. Great shade that suits my hair, and gives fab shine to the hair!