Inlägget innehåller reklamlänkar till Evergetikon, Saga of Idun och Happy Green. (Jag får ingen ersättning för dessa länkar.)

 

Skumrengöring, rengöringsskum eller mousse – dessa skummande rengöringar har jag testat och har hittat en ny favorit! Skumrengörinar tillhör annars inte mina favoriter, men ibland gillar jag den lättare känslan på huden och att de är så enkla att använda.

 

Evergetikon, Gently Foaming Cleanser & Makeup Remover, 100 ml, 145 kronor.  Det här rengöringsskummet är också trevligt, det är väldoftande av ros och geranium och det känns också riktigt fint på huden. Det kräver ett par pump för att få ut skummet och väl på plats i ansiktet är det mjukt och behagligt, och lätt att applicera i huden. Det torkar inte ut huden efter tvätt, vilket uppskattas, denna passar perfekt för en känslig hud. Men det kräver ganska mycket gnuggande för att få bort mascara. Hade önskat ett tjockare och jämnare fluff och lite bättre förmåga att ta bort allt smink. Men plus för doften! Betyg: 3,5/5. 

 

Saga of Idun, Cleansing Foam, 200 ml, 325 kronor. Detta lilla skum har jag använt mycket under året då jag tagit med det på mina resor. Så egentligen finns denna lilla resestorlek i en större originalstorlek. Skummet är trevligt, och det har en fin lite blommig doft. Svårt att säga hur bra det doserar ut skum i den vanliga storleken, men i den lilla känns det fluffigt och fint. Trevlig känsla på huden och lätt att massera ut och sen skölja av. Tyvärr tar den inte bort ögonsmink till 100 %, om man inte gnuggar ordentligt. Den lämnar en ganska bra känsla i huden efteråt, varken torr eller stram, men den kunde ha känts snäppet mer återfuktande. Betyg: 4/5. 

 

Urtekram, Fragrance Free Cleansing Foam, 150 ml, 79 kronor. Den här doftfria rengöringen från danska budgetmärket Urtekram är riktigt bra! Skummet är tjockt och fluffigt och på huden känns det också mjukt och trevligt. Rengöringsmoussen tar lätt bort foundation med spf, mascara och allt annat – utan att lämna huden torr eller stram. Skummet är dessutom drygt, det behövs enbart ett pump så har du en lagom stor klick för hela ansiktet. Dessutom är den prisvärd! Betyg: 4,5/5. 

 

Mina bästa rengöringar för ansiktet: 

Bästa ekologiska ansiktsrengöring