Ekologiska täck-krämer. För några år sen fanns det inte så många naturliga täckstift eller concealers att välja mellan. Men nu har det börjat hända saker!

 

1. Une, Youth Concealer, nyans 102, 9 ml, 149 kronor. Smidig pensel och ganska lätt kräm som täcker medium/tunt. Min nyans är ganska ljus, och den funkar bättre under ögat för att ljusa upp, snarare än att täcka fläckar. Liksom mjölkig i konsistensen och synbart mer vattenbaserad, vilket tyvärr gör att den lägger sig i linjerna ganska snart och framhäver dem. Ger huden lyster, vilket är fint. Betyg: 3,5. 

2. Couleur Caramel, nyans 11, 3,5 gram, ca 125 kronor. Fast kräm/salva som samtidigt är superlätt att ta upp med fingret. Oljig men med massor av pigment. Innehåller bland annat sheasmör. Väldigt mjuk och smidig att applicera på huden. Täcker bättre än Une och är lite lättare att arbeta med. Funkar utmärkt under ögat för att ge lite ljus, men även vid näsvingarna och på fläckar. Hålls ganska matt på huden, men känns samtidigt vårdande, och inte uttorkande. Locket till den lilla dosan lossnar lätt, tyvärr. Betyg: 4.  

3. Zuii Organic, Concealer Pencil, nyans Natural, 1,8 gram, 179 kronor. Otroligt smidig penna som har en bra neutral färg. Mjuk i själva stiftet, så den är lätt att måla på huden, och även sudda med fingret efter man målat, eftersom den är så krämig. Användbar, funkar dock bäst på fläckar och inte riktigt lika bra för att ljusa upp under ögat. Är också väldigt bra på att jämna ut hudtonen, så den är nog bra som en primer. Har bäst hållbarhet av de tre, tack vare sin mjuka “seghet”. Betyg: 4. 

naturlig concealer

 

 English: Review: A few years back I had a hard time finding natural and organic concealers. Not anymore! The one from French brand Couleur Caramel works really well for me.