Body oil – kroppsolja. Det är fest hemma när jag vet att jag har väldoftande kroppsolja på gång efter duschen. Ä L S K A R kroppsolja och här är en trio som doftar mycket – och gott!

 

Evergetikon, Natural Body Oil, Jasmin & Flowers, 100 ml, 140 kronor. Den här oljan doftar så himla gott! Som att kliva in i ett prunkande blommande växthus! Det är alltså en kroppsolja med en ganska stark blommig doft av jasmin som jag gillar, men som troligen inte går hem hos alla. Jag har testat produkter från Evergetikon tidigare och vet att de är väldigt blommiga och har stark doft. Oljan i sig är ljust gul och lätt i känslan och riktigt skön på huden. Den absorberas snabbt i huden och den lämnar huden mjuk och smidig, utan att bli klibbig. Härlig! Baserad på mandelolja, olivolja, kokosolja, jojobaolja och druvkärneolja som tillsammans håller huden elastisk och härlig. När man smörjer in sig är det nästan som att doften blir alltför överväldigande, men den dunstar ju efter ett tag, så det funkar. Men vilken blomsterpangdoft! Betyg: 4,5/5. 

 

Jimmy Boyd, Wild Roses Biorganic Body Oil, 300 ml, 329 kronor. Den här fina glasflaskan med pump innehåller en jättefint doftsatt kroppsolja. I flaskan simmar det också omkring rosenblad, och jag tycker ofta att den här typen av botaniska ingredienser i oljor brukar se skumt och smutsigt ut. Men inte i detta fall! Det ser både fint och lite romantiskt ut, och förgyller hela produkten och upplevelsen av att använda den. Doften är varm och visst doftar det ros, men inte på det klassiska viset, utan mer blommigt, vanilj, lite citrus och även lite parfymigt. Den är 100 % naturlig och den spanska doftskaparen bakom märket, Jimmy Boyd himself, har här lyckats hitta en naturlig mix som ändå har en sån där lyxig “konventionell” känsla. Oljan är baserad på olja från kukui, eller candelnut som det heter på engelska och ibland översätts det som kandelnöt på svenska. Det är en växt som ofta finns i tropikerna (Hawaii tex) och oljan är riktigt härlig. Den mjukgör, återfuktar och håller huden mjuk och härligt klibbig när man smörjer in sig. Sen absorberas oljan i huden och ger huden en härlig och mjuk känsla. Doften är något för söt för min smak, och jag tröttnar lite på den, men jag är däremot sugen på att testa fler dofter av den här oljan. Betyg: 4,5/5. 

 

Estelle & Thild, Instant Glow Body Oil, Vanilla Tangerine, 100 ml, 229 kronor. Den här oljan kommer i en smidig plastflaska (perfekt för resa!) och oljan är rinnig och snabb i konsistensen. Och den doftar ljuvligt! Kombinationen av söt vanilj som möter frisk mandarin är underbar – älskar! Oljan är baserad på solrosolja, jojobaolja, mandelolja och aprikoskärneolja. Den är ganska dryg, man behöver inte så mycket på huden för att massera ut den och den går ganska snabbt in och absorberas bra. Detta är en olja som ska ge huden glow och det gör den, huden får en snygg lystrig ton. Den känns också återfuktad och mjuk och huden hålls smidig länge. Jag kommer att spara den här oljan till sommaren för då tror jag verkligen att den kommer ännu mer till sin rätt! Betyg: 5/5. 

kroppsolja

Bästa ekologiska kroppsolja – mina favoriter!