Naturlig deodorant. Det bästa med denna trio av naturliga och ekologiska deodoranter är att jag köpte dem alla på Åhléns. Det har typ inte varit möjligt för bara 5 år sen. Kul! Det sämsta med dessa tre deodoranter är att de inte är superbra.

 

Dove, Powered by Plants, 24 H deodorant, 41 kronor. Smidig plastförpackning med stor kula (rollerball) och en riktigt angenäm doft. Sött, men ändå friskt av eukalyptus. Kladdar en del i armhålan men håller den ändå helt ok fräsch. (Jag är i förklimakteriet så ibland svettas det mycket, ibland inte alls.) Men den klarar tyvärr inte en heldag med action på jobb och sen en yogaklass. Men som vardagsdeo när man sitter inne och fryser på vintern får den godkänt. Certifierad av Ecocert. Bra pris! Betyg: 3/5. 

naturlig-deo

Schmidt’s, Here Now Natural Deodorant, 84 kronor. Denna stick-deo är för känslig hud och den innehåller då inget bikarbonat. Den är grå i färgen (som ett fast krämstick) och det beror på att den är berikad med aktiverat kol. Den har en mild doft av lite blommor och citrus? God doft i sticket men när den kommer i kontakt med kroppen så utvecklas doften åt ett negativt håll tycker jag. Den klarar inte heller av en normal jobbdag med 10 000 steg om dagen eller ett yogapass. Då blir doften riktigt illa. Tycker faktiskt sämst om denna av dessa tre. Schmidt’s tillhörde tidigare mina favoritdeos, men nu vete sjutton vad som har hänt? Kan också bero på att den är sensitive. Skulle den vara normal med bikarbonat och mer doft skulle kanske min svett maskeras bättre? Betyg: 2,5/5. 

 

La Provencale Bio, 24 H Deodorant Soft, 69 kronor. Bullig förpackning som inte är supersmidig, det är lite utmanande att skruva så att det blir tätt. Själva kulan är dock trevlig och doften är ljuvlig! Blommig, “Scent of Flowers from Grasse” står det på förpackningen och det stämmer så bra. Denna doft skulle jag vilja ha som duscholja och kroppsolja! Den är fräsch i armhålan inledningsvis, men inte heller denna klarar en aktiv dag på jobbet och sen en rask promenad hem (45 min powerwalk) utan att den klappar ihop i armhålan. Så synd på den fantastiska doften. Certifierad av Ecocert. Denna finns även i en annan variant som jag tror jag trots allt måste testa. Betyg: 3/5. 

 

Läs mer: Mina allra bästa ekologiska deodoranter: 

Bästa ekologiska deodorant – mina favoriter