Som sagt tidigare, jag är inget superfan av läppglans eftersom de flesta innehåller ricinolja och det gör tyvärr att det sticker i halsen på mig. Tycker också att en del tenderar att torka ut läpparna. Här är tre chez moi, från toppen:

1. Bite, Lip Shine, i nyansen Sante, 3,3 gram, ca 140 kronor. Denna köpte jag på Sephora i New York förra året och jag har använt den väldigt lite. Innehåller troligen ganska mycket ricinolja för jag blir väldigt torr och stickig i halsen. Nyansen är väldigt blek, syns knappt på mig och den innehåller heller inget skimmer, så effekten är bara glansiga läppar. Betyg: 2.

 

2. Bellápierre, Lip Gloss, i nyansen Sweet Rose, 4 gram, 230 kronor. Ingår i On The Go Lip Gloss Trio, med ytterligare två gloss i mindre format. Nyansen passar mig bra, ger fin färg och ganska mycket skimmer. Känns väldigt mjuk och vårdande på läpparna. Bra hållbarhet och trots att den också innehåller ricinolja får jag inget stick i halsen. Jag gillar den lilla förpackningen som innebär att jag troligen kommer att använda upp den = inget svinn. Betyg: 4,5.

 

3. Lily Lolo, Natural Lip Gloss, i nyansen Scandalips, 6 gram, 179 kronor. Härlig rosa färg med mycket färgpigment som syns bra på läpparna. Innehåller också en del skimmer vilket gör det hela lite festligare. Tycker den doftar sött, kanske lite vanilj? Innehåller också ricinolja, men tydligen inte så mycket eftersom jag inte får ont i halsen. Okej hållbarhet och lagom klibbig och gosig på läpparna. Betyg: 4.  

lip gloss

 

Från vänster: Lily Lolo, Bellapierre och Bite.

 

English: Among these three lip glosses I prefer the one from Bellapierre but Lily Lolo is also a good catch.